Keturių savivaldybių dviračių takai bus sujungti į vieną bendrą

Dzūkijos regioną apjungs viena didelė dviračių ir pėsčiųjų takų trasa. Bendradarbiavimo sutartį, kuri įpareigoja nutiesti vientisą dviračių taką, einantį per visų savivaldybių teritorijas, pasirašė Alytaus miesto ir rajono, Birštono, Prienų rajono savivaldybių, Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos ir „Harmony“ parko vadovai.

Anot projekto iniciatoriaus, „Harmony“ parko įkūrėjo Augustino Rakausko, toks pažintinis turistinis takas skatins sveiką gyvenseną, saugų ekologišką susisiekimą savivaldybių gyventojams ir turistams. Be to, bus sujungti pažintinio turizmo srautai tarp svarbių kultūros ir paveldo objektų, kas paskatins aktyvesnį jų lankymą, kaimo turizmą.

Jis pažymi, kad Seimo sprendimu 2017 metai paskelbti piliakalnių metais, todėl yra tikslinga ir simboliška numatyti jungtis – pažintinio turizmo srautus tarp svarbių Lietuvai piliakalnių, kitų kultūros, gamtos paveldo objektų, ypatingai, kai numatomos gana didelės Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos investicijos į Punios ir Birštono piliakalnius.

Savivaldybės, pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, įsipareigojo šį Pietų Lietuvos dviračių ir pėsčiųjų takų įrengimą laikyti prioritetiniu kitų dviračių ir pėsčiųjų takų įrengimo atžvilgiu. Jos savo teritorijose pagal finansines galimybes įrengs dviračių ir pėsčiųjų takus, informacinius stendus, poilsio vietas. Atitinkamą atkarpą savo lėšomis įrengs ir A. Rakauskas. Projekto įgyvendinimui reikalingus dokumentus numatyta paruošti iki 2019 metų.

Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *