Alytaus „Pušynėlio“ šešiasdešimtmetis – su mažiesiems skirtomis linksmybėmis ir saldžiomis vaišėmis

Alytaus lopšelio-darželio „Pušynėlis“ kieme – didelis, tiesa, nevalgomas, tortas, pastatas papuoštas balionais ir kita šventine atributika, o darželyje girdisi vaikų šurmulys. Pirmasis Alytaus miesto lopšelis-darželis švenčia gražią 60 metų veiklos sukaktį.

O koks gimtadienis be saldumynų ir šventinių linksmybių? Visą savaitę trukusių šventinių renginių metu darželyje jų tikrai netrūko. Vakar čia vyko baigiamasis gimtadienio renginys, jo metu lopšelio-darželio „Pušynėlis“ bendruomenę gražios sukakties proga sveikino Alytaus miesto savivaldybės vadovai, tarybos nariai, buvę šios švietimo įstaigos vadovai ir pedagogai.

„Šį pirmąjį Alytaus lopšelį-darželį prieš šešiasdešimt metų pradėjo lankyti vos 16 vaikų. Šiandien jų čia ugdoma beveik šimtu daugiau. Keitėsi vadovai, mokytojai ir per tą laikotarpį darželis tapo visiškai kitoks. Per pastaruosius penkerius metus pastebimai pagražėjo ir jo išorės bei vidaus būklė. Šiandien norime padėkoti šiam darželiui už tai, kad užaugino ne vieną tūkstantį gerų ir dorų alytiškių“, – sveikindamas darželio bendruomenę sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Jis kartu su vicemere Jurgita Šukevičiene direktorei A. Česnulienei  įteikė visai darželio bendruomenei skirtą padėką bei dovaną.

Susirinkusius taip pat pasveikino lopšelio-darželio „Pušynėlis“ direktorė Aldona Česnulienė. Ji padėkojo darbuotojams už mažiesiems surengtą gimtadienio šventę. „Šešiasdešimt metų įstaigai yra daug. Žmogaus gyvenime šešiasdešimt metų – jau branda. Nors ir švenčiame tokį brandų jubiliejų, mūsų įstaiga yra jaunatviška. Mes visuomet dirbame labai tyliai. Kas nori, mūsų darbus tikrai mato. O mūsų lopšelis-darželis gyvuos tol, kol jame bus vaikų“, – sakė direktorė.

Sveikindama „Pušynėlio“ vadovus ir mokytojus gražios įstaigos sukakties proga,  Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkė Laima Vincė Kirkliauskienė pasidžiaugė darnia lopšelio-darželio bendruomene: „Mes jūsų rankoms patikime savo vaikų ir anūkų ateitį. Džiaugiamės jumis.“

Kultūros švietimo ir sporto komiteto pirmininko pavaduotoja Rimantė Adomaitienė lopšelio-darželio vadovams ir pedagogams dėkojo už bendrystę, draugystę ir kūrybą, kurią neabejotinai visi pastebi.

Šventinio renginio metu muzikinius pasirodymus susirinkusiems dovanojo ir bendram lietuvių liaudies šokiui svečius pakvietė lopšelio-darželio „Pušynėlis“ vaikai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *