Alytaus rajono „Gojeliui“ – 35-eri: šventėje dalyvavo visų kartų šokėjai

Alytaus rajono kultūros centro Butrimonių šokio studijai „Gojelis“ – jau 35-eri. Šią sukaktį prasmingu renginiu paminėjo esami ir buvę studijos kelių kartų šokėjai. Jų pasveikinti atvyko svečių kolektyvai, Alytaus rajono vadovai, tarybos nariai.

„Butrimonių miestelis dažniausiai garsėja trimis dalykais – vienintele tokia trikampe aikšte Lietuvoje, moterų krepšinio motina pradininke ir fontanu. Tačiau, aš galvoju, kad mažai kur rasi kolektyvą, kuris suderintų, rodos, nesuderinamus dalykus – šoktų ir tradicinius lietuvių liaudies šokius, ir šiuolaikinius, ir pramoginius, ir linijinius. Todėl šiandien noriu iš visos širdies pasveikinti visą Butrimonių „Gojelį“ ir pasidžiaugti, kad esate, kad sugebate suburti tiek daug žmonių, kad kuriate – ne tik gerą nuotaiką, bet ir prasmingą laisvalaikį, kad garsinate Alytaus rajono vardą Lietuvoje ir užsienyje. Gyvuokit dar šimtąkart tiek! Su švente visus!“, – „Gojelio“ kolektyvą su gražia sukaktimi sveikino Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Šventinio koncerto metu esami ir buvę kelių kartų „Gojelio“ šokėjai pynė šokių pynę, pasirodymus dovanojo svečių kolektyvai: Alytaus jaunimo centro šokių studija „Rūta“ bei Santaikos liaudiškų šokių kolektyvas „Narpulis“, skambias dainas dovanojo folkloro ansamblis „Dėdės ir dėdienės“, vokalinė grupė „Crescendo“.

Šokių kolektyvas „Gojelis“ atstovauja ne tik šokiui, tai – Alytaus rajono savitumo, tapatumo ir tradicijų pavyzdys. Gojeliečiai nuo pat pirmų savo gyvavimo metų aktyviai dalyvauja Dainų šventėse, respublikiniuose ir tarptautiniuose renginiuose bei aktyviai puoselėja šokio tradicijas savame krašte. Kolektyvas pelnytai tapęs Lietuvos kultūros centro „Aukso paukštės“ laureatais. „Gojelis“ pripažintas Alytaus rajone, žinomas Lietuvoje bei užsienyje ir labai mylimas savo krašto žmonių.

 

 

Už darbą, rūpestį, atsidavimą, energiją, neišsenkančią kantrybę šventės metu padėkota „Gojelio“ įkūrėjai ir pradininkei Birutei Sereičikaitei, buvusiai „Gojelio“ šokėjai ir vadovei Deimantei Raižienei bei dabartinei vadovei Živilei Patinskaitei. Joms įteiktos simbolinės dovanėlės.

Šventės svečiai buvo pakviesti pasivaišinti jubiliejiniu „Gojelio“ tortu.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *