Jo ekscelencija Valdas Adamkus: „Butrimoniškių tradicija suburti mokinius skatina visapusį tobulėjimą“

Respublikinė mokinių meno ir sporto šventė „Adamkiada“ vyko jau trečiąjį kartą, šįsyk iš Butrimonių šventė perkelta į Kauną,  Valdo Adamkaus gimtąjį miestą. Šventė skirta Prezidento Valdo Adamkaus garbei ir jauniems, gabiems ir aktyviems kaimo mokyklų mokiniams.

Sveikindamas jaunuosius šventės dalyvius Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pasidžiaugė ne tik kasmet gausėjančiu dalyvių būriu, bet ir Alytaus rajono vardo garsinimu. „Jūs esate mūsų šalies ateitis, linkiu jums gerų startų šiandieną ir puikių pasiekimų ateityje“, – linkėjo meras.

Idėja organizuoti tokią šventę kilo Butrimonių gimnazijos direktoriui Valdui Valvoniui, mat 2014 metų pavasarį Almos Adamkienės fondas oficialiai baigė savo veiklą, tačiau mokykla norėjo tęsti veiklas susijusias su Prezidentu ir ponia Alma Adamkiene. „Norėjome sugrąžinti Prezidentą į jaunystėje jam brangias vietas, kuriose jis sportavo – į Kauną. Šventės dalyvių ratas kasmet plečiasi. Pirmojoje dalyvavo 19 mokyklų iš visos Lietuvos, praėjusiais metais 24, o šiemet 30. Tai šventė visiems jauniems žmonėms, kurie nori būti panašūs į Prezidentą Valdą Adamkų“, – pasakojo Butrimonių gimnazijos direktorius.

Meno ir sporto šventė prasidėjo iškilminga moksleivių eisena Kauno gatvėmis. Vėliau jaunieji sportininkai varžėsi komandinėse ir asmeninėse bėgimo, šuolių į tolį, metimų į krepšį bei kitose rungtyse.

„Aš šitame take bėgimo prieš 67 metus bėgau 100 metrų savo pirmąjį bėgimą už mokyklą, už „Aušros“ berniukų gimnaziją“, kalbėjo kadenciją baigęs Prezidentas V. Adamkus.

Sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas tikino, kad kaip sportininkas, tais laikais Prezidentas buvo tikrai aukšto lygio, Niurnberge vykusioje olimpiadoje jis laimėjo du aukso ir du sidabro medalius. „Jo pasiektas 7 m ir 24 cm šuolis į tolį ir 100 metrų per 10,8 s rodo jau to meto aukštą sportinį lygį ir net šių dienų jaunimas gali pasilygiuot ir pavydėt“, – pasakojo Sporto muziejaus, padėjusio organizuoti renginį, direktorius.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *