Kaziulių saugios kaimynystės grupė susitelkė bendram tikslui

Lapkričio 2 dieną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Druskininkų policijos komisariato (Druskininkų PK) pareigūnai Kaziulių saugios kaimynystės grupės pirmininkui Nedui Pocevičiui įteikė simbolį, žymintį, kad teritorijoje, pažymėtoje tokiu ženklu, veikia saugios kaimynystės grupė.

Druskininkų PK Veiklos skyriaus viršininkas Aurimas Vaitkūnas pasidžiaugė: „Tose vietose, kur bendruomenė yra aktyvi ir visuomeniška, ten ir aplinka yra saugesnė“. „Kaziulių kaimo bendruomenė yra pakankamai jauna, tačiau aktyvi ir veržli. Tik įsikūrus naujakuriams, šios gyvenvietės bendruomenė pradėjo rūpintis teritorijos saugumu ir kreipėsi į policijos komisariatą, teiraujantis kaip galima būtų padidinti teritorijos saugumą. Tuo metu ir kilo idėja įkurti saugios kaimynystės grupę“, – tęsė Aurimas Vaitkūnas.

Policijos pareigūnai supažindino naujos bendruomenės narius su akivaizdžia saugios kaimynystės grupės nauda ir įkūrimo galimybėmis. Druskininkų PK Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Artūras Glavinskas kalbėjo, kad, įsikūrus saugios kaimynystės grupei, paprasčiau sprendžiami viešosios tvarkos ir saugios aplinkos užtikrinimo klausimai. Saugios kaimynystės grupės bendruomenė tampa aktyvesnė, o tai gerina glaudesnį bendradarbiavimą su policijos įstaiga.

Kviečiame visas aktyvias bendruomenes burtis į saugios kaimynystės grupes. Druskininkų PK pareigūnai visada pasirengę talkinti norintiems įkurti tokias grupes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *