Tarptautiniame festivalyje Varėnoje – jaunųjų folkloristų gausa

Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykloje įvyko Tarptautinis vaikų ir jaunimo folkloro festivalis. Į mokyklą sugužėjo daugiau nei šimtas dalyvių iš įvairių Lietuvos kampelių bei Latvijos. Festivalio metu jaunieji folkloristai pristatė savo kraštą, jo tradicijas, dainas, šokius, ratelius. Šventės metu mokyklos kiemelyje buvo garbingai iškeltas Lietuvos šimtmetį mininčios dainų šventės simbolis – inkilas bei Jadvygos Čiurlionytės atminimui pasodinta obelis.

Mokyklos bendruomenė džiaugiasi besibičiuliaujančiais vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvais, dėkoja Varėnos švietimo centro duetui Gaudrei Eidukevičiūtei ir Ugnei Sereičikaitei, jų vadovei Vaidai Žilinskienei, Rūdiškų kultūros centro folkloro ansambliui „Griciukas“, vadovei Augustei Gaidytei Palaitienei, Latvijos Rucavos folkloro ansambliui, vadovei Lienai Trumpikai, Lazdijų kultūros centro folkloro ansambliui „Bitelė“, vadovei Neringai Rasiulienei, Samylų kultūros centro folkloro ansambliui „Samylų senoliai ir vaikaičiai“, vadovei Kristinai Mikulskienei, Valkininkų kultūros centro folkloro ansambliui „Bitelė“, vadovei Jolantai Molienei, Kaišiadorių kultūros centro folkloro ansambliui „Žilvita“, vadovei Laimai Morkūnienei ir festivalio organizatoriams – Varėnos J. Čiurlionytės menų mokyklos folkloro ansambliui „Avilys“ ir vadovei Inetai Meduneckytei-Tamošiūnienei.

„Džiaugiamės, kad Varėnoje skamba dainos, šokiai, muzika. Tegul čiulba ir įsikuria paukšteliai mūsų kiemelio inkiluose, tegul žydi obelėlė ir brandina vaisius“, – sako Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos bendruomenė ir už paramą rengiant festivalį dėkoja Varėnos rajono savivaldybei, VšĮ „Spyglio muzika“, talkinusiems savanoriams.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *