Alytiškių iniciatyvos sugrįžta: jau galite siūlyti idėjas

 Prieš ketverius metus Alytus buvo pirmas miestas šalyje, kuriame startavo bendruomeninių iniciatyvų projektai, pas mus geriau žinomi kaip „Alytiškių iniciatyvos“. Dalis savivaldybių, įvertinusios šio projekto sėkmę, panašius projektus jau vykdo arba planuoja savo miestuose ar rajonuose.

Šiemet iniciatyvių alytiškių idėjų laukiame iki kovo 22 dienos.

Jas teikti gali kiekvienas gyventojas nuo 16 metų, deklaravęs savo gyvenamąją vietą Alytuje, kuris norėtų kad tam tikrose miesto viešosiose vietose atsirastų įvairūs infrastruktūriniai ar laisvalaikio elementai.

Per 2018-2020 metus alytiškiai pateikė 47 projektus, iš jų buvo balsuojama dėl 33. Didžiųjų projektų kategorijoje laimėjo iniciatyvos – „Miesto sodo koncertinė erdvė“, „Alytus-Myliu“ miesto vartai, A. Matučio parkas – erdvė vaikams, mažųjų – „Dainų slėnis – gyvas“, Grilio zonos Jaunimo parke, Bronzinės voverės su riešutu skulptūra,  Aktyvus laisvalaikis šeimai ir grojantys suoliukai „Su gaivia bangele..“.

Iš visų projektų tikriausiai daugiausia dėmesio sulaukė „Alytus-Myliu“ miesto vartai, jau pastatyti trijuose įvažiavimuose į miestą.

Iniciatyvų konsultacinė grupė kviečia būti aktyviais ir šiemet teikti naujus pasiūlymus miesto viešųjų erdvių gerinimui. Tikimės, kad jūs turite minčių, kas dar galėtų pagyvinti Dailidės ežerėlius, Likiškių parką, teritoriją šalia Gulbynės ežerėlio, bendruomenių teritorijas ar kitas miesto vietas. Teikiami iniciatyvų projektai turi būti viešosios infrastruktūros (išskyrus gatvių/kelių, šaligatvių, pėsčiųjų, dviračių takų įrengimą, rekonstrukciją ir remontą), nekomerciniai, skirti gyvenamosios aplinkos gerinimui. Tad nieko nelaukite ir jau dabar pildykite paraiškos formą!

Ką reikia nurodyti pildant paraišką:

  • Asmens duomenis
  • Projekto pavadinimą, vietą ir trumpą idėjos aprašą
  • Projekto sąmatą
  • Nuotrauką (-as) ar brėžinį (-ius)
  • Surinkti iniciatyvai pritariančių alytiškių balsus.

Mažos vertės kategorijos projektams skiriama iki 25 tūkst. eurų, o didėlės iki 150 tūkst. eurų. Iniciatyvos bus 100 proc. finansuojamos iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Projektų idėjų pasiūlymus su teisingai užpildyta paraiškos forma galite palikti Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame Rotušės a. 4, Alytuje, arba atsiųsti el. p. info@alytus.lt. Konsultacija suteikiama el. p. mindaugas.vaiksnoras@alytus.lt  arba mob. tel. 8 686 12741.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *