Uždegta žalia šviesa: bus rengiamas ledo arenos Alytuje projektas

AMS nuotr.

Žengtas pirmasis žingsnis ledo arenos atsiradimo Alytuje link – ketvirtadienį posėdžiavusi miesto savivaldybės taryba pritarė Daugiafunkcės ledo arenos infrastruktūros statybos, įveiklinimo ir pritaikymo visuomenės reikmėms investicinio projekto rengimui. Lėšų tam bus skirta iš miesto biudžeto.

Nors buvo abejojančių tokio objekto nauda Dzūkijos sostinei, 19 iš 23 tarybos narių balsavo „už“.

Projekto aiškinamajame rašte teigiama, jog daugiafunkcės ledo arenos projekto tikslas – didinti sporto infrastruktūros prieinamumą Alytaus miesto gyventojams, gerinti savivaldybės sveikatinimo paslaugų kokybę, skatinti kūno kultūros ir sporto plėtojimą, gyventojų poilsio, neformaliojo švietimo, vaikų ir jaunimo užimtumo organizavimą bei sąlygų verslo ir turizmo plėtrai sudarymą.

Tokio tipo arena galėtų tapti ir regiono traukos centru, kuriame ir nesportuojantys žiemos sporto šakų visada galės pasipraktikuoti masiniuose čiuožimuose ar dalyvauti kitoje organizuojamoje veikloje. Remiantis Lietuvos ir tarptautine praktika, panašūs daugiafunkciai sporto centrai gali sėkmingai būti pritaikyti tiek komercinėms, tiek viešosioms paslaugoms teikti.

Pasak klausimą pristačiusios savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, pritarimas Daugiafunkcės ledo arenos infrastruktūros statybos, įveiklinimo ir pritaikymo visuomenės reikmėms investicinio projekto rengimui – tik pirmasis žingsnis, vėliau, įvertinus parengtą projektą, bus sprendžiama, ar toks objektas yra reikalingas Dzūkijos sostinei.

„Nuo kalbų prie darbų: pradedame rengti investicinį projektą dėl daugiafunkcinės ledo arenos Alytuje. Tai tik pradžių pradžia. Tačiau dabar galėsime planuoti ir skaičiuoti, kokios investicijos reikalingos, kiek miestui kainuotų išlaikymas ir daug kitų svarbių klausimų. Pasverti visas galimybes ir grėsmes, visus už ir prieš. Tačiau džiaugiuosi mūsų tarybos sprendimu ir požiūriu, kad miestui ledas reikalingas“, – priimtą sprendimą komentavo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Investicinio projekto parengimas gali užtrukti nuo 1 iki 4 mėnesių (įskaitant laikotarpį, skirtą projektui derinti su suinteresuotomis šalimis) ir kainuos iki 10 tūkst. eurų.

Įgyvendinus šį investicinį projektą, savivaldybė esą ne tik vystytų sporto, sveikatingumo ir kitoms visuomenės reikmėms pritaikytą infrastruktūrą, bet taip pat užtikrintų gyventojų sveikatinimo ir sporto programų įgyvendinimą savivaldybėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *