Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklai toliau vadovaus Gintautas Draugelis

G. Draugelis. AMS nuotr.

Dar viena Alytaus miesto švietimo įstaiga turi vadovą. Savivaldybėje ketvirtadienį įvyko konkursas Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos direktoriaus pareigoms užimti. Jame dalyvavo 1 pretendentas – dabartinis šios mokyklos direktorius Gintautas Draugelis, kuris jį ir laimėjo.

Paklaustas, ko sau palinkėtų nelengvame vadovo darbe, G. Draugelis teigė labiausiai norintis, kad švietimo tinklo pertvarka nepaliestų jo vadovaujamos mokyklos ir ši švietimo įstaiga veiktų dar ilgus metus.

Su konkursą laimėjusiu G. Draugeliu, kuris Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklai vadovauja nuo 1997 metų, terminuota darbo sutartis bus sudaryta dar penkeriems metams.

Konkursas laisvai šios mokyklos direktoriaus pareigybei užimti, pasibaigus G. Draugelio kadencijai, buvo paskelbtas šių metų birželio mėnesį.

Tarp kvalifikacinių konkurso reikalavimų pretendentams – aukštasis universitetinis ar jam prilygintas išsilavinimas, vadovavimo švietimo įstaigai kompetencijos, ne mažesnė kaip vienų metų vadovavimo suaugusių asmenų grupei patirtis arba ne mažesnė kaip 2 metų švietimo organizavimo ar priežiūros patirtis, įgyta viešojo administravimo institucijoje arba švietimo pagalbos įstaigoje, nepriekaištinga reputacija, mokyklos veiklos organizavimo pažinimas ir kiti.

Dar konkurso reikalavimuose buvo numatyta, jog direktorius turi turėti pedagogo kvalifikaciją ir ne mažesnį kaip 3 metų pedagoginio darbo stažą arba magistro laipsnį, pedagogo kvalifikaciją ir ne mažesnį kaip 2 metų pedagoginio darbo stažą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *