Atsakymus į egzistencinius klausimus alytiškiai išgirdo iš vienuolio lūpų

Alytuje, „Menų pirtyje“, kristalų muzikos meistrės Rasos Brūzgienės kvietimu lankėsi Zen vienuolis Kęstutis Marčiulynas – Bo Haeng Sunim. Jau tapo tradicija, kad aktorius, režisierius, rašytojas (jo autobiografinė, dvasinių išgyvenimų knyga „Laiškai iš Drakono kalnų“), aktyvus visuomenininkas, du sykius per metus – rudenį ir pavasarį apsilanko Lietuvoje.

Kitą metų laiką jis praleidžia intensyviai medituodamas įvairiuose Pietų Korėjos vienuolynuose. Ten jis per 18 vienuolystės metų gerai užsirekomendavo ir be jokių konkursų priimamas į pačius paslaptingiausius ir garsiausius šalies vienuolynus, pasižyminčius itin stipria dvasine praktika. Viską, ką išmoksta ir patiria Bo Haeng Sunim, visais dvasiniais turtais skuba pasidalyti Lietuvoje, nes kaip sakoma, „Ex Orient Lux“ – „Šviesa ateina iš Rytų“ ir tos šviesos šiame susvetimėjimo, materializmo, skubos ir vartojiškumo pasaulyje mums visiems labai stinga.

„Didžiausia žmogaus stiprybė yra nusilenkti kažkam kitam. Jeigu kažkam nusilenki ir pasitiki savo veiksmu, tam kitam žmogui tavo nusilenkimas bus kaip pamoka.

Laimė – tai nėra geras gyvenimas. Laimė – tai savęs suvokimas. Gyvenimas yra puikus, tačiau ne visada geras. Tam suvokti reikia jėgos. Savo pasirodymais, spektakliais stengiuosi tai perteikti žmonėms ir į tai įdedu itin daug energijos.

Važinėju po Lietuvą, susitikdamas su žmonėmis. Po truputį randu bendrą kalbą. Aš mokiausi budistų vienuolyne, tapau dzenbudistų vienuoliu. Tačiau tik tam, kad sustiprinčiau žmonių dvasią, o ne visus mokyčiau svetimos kultūros. Tai tik technika. Meilė, gailestis, užuojauta nesiskiria, kad ir kokioms religijoms priklausytum,“ – alytiškiams sakė vienuolis Kęstutis Marčiulynas ir pakvietė alytiškius apsilankyti mono spektaklyje „Auksinė šventykla“ gegužės 15 d. Alytaus teatre.

 Jūratė Marčiulaitienė

J. Marčiulaitienės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *