L. Sosunovičienė: „Didžiausia daugyba yra dalyba: kuo daugiau dalijamės, tuo daugiau gauname“

„Manau, jog didžiausia daugyba yra dalyba. Kuo daugiau dalijamės patirtimi, gerais pavyzdžiais, padarytomis klaidomis ir išmoktomis pamokomis, tuo daugiau praturtėjame patys ir praturtiname kitus“, – sako praeitų metų gruodžio pradžioje Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialui vadovauti pradėjusi Lina Sosunovičienė. Laimėjusi konkursą ji pakeitė ilgametį filialo direktorių Romualdą Ambroževičių.

Portalui dzukijosveidas.lt naujoji vadovė užsiminė sieksianti, jog R. Ambroževičius labai nenutoltų nuo filialo veiklos, nes savo žiniomis, patirtimi ir įdirbiu gali padėti vietos verslui. „Turiu tam tikrų planų ir vizijų gerbiamo Romualdo atžvilgiu, tačiau kol kas apie tai garsiai kalbėti dar anksti“, – sakė L. Sosunovičienė.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai (VPPAR) – platus Lietuvos verslo atstovų tinklas ir bendruomenė, vienijanti daugiau kaip 500 Lietuvos įmonių iš įvairių verslo sektorių. Alytaus filialo gretose šiandien yra 56 nariai.

Su pastaraisiais naujoji direktorė jau planuojanti atskirus susitikimus, kuriuose aptars, kas filialo veikloje yra gerai, ko trūksta, kurias tradicijas reikėtų tęsti, kurių – galbūt atsisakyti. Nors dauguma narių – didesnės, ilgametę patirtį turinčios įmonės, tačiau ateityje ji tikisi pritraukti ir smulkesnių bei jaunų verslininkų, pagelbėti jiems augti, plėstis.

„Norėtųsi, kad po Alytaus filialo stogu susiburtų žmonės, suvokiantys dalijimosi naudą: kas kažkam yra didelė problema, kitam galbūt – tik vienas skambutis telefonu. Neretai pagalba vienas kitam gali tapti ir papasakota asmeninė istorija“, – įsitikinusi L. Sosunovičienė.

Pasak jos, VPPAR turėtų būti vieta, kurioje verslo atstovai sulauktų pagalbos sprendžiant įvairias problemas, ar bent jau rastų būdą, kaip išeiti iš tam tikros situacijos. Kiekvienas narys čia turėtų gauti visapusišką pagalbą: informaciją, kontaktus, galimybes plėsti savo veiklą užsienio rinkose, būti atstovaujamam valdiškose institucijose.

„Neretai verslo atstovai užsimena apie išsamesnio dialogo su valdžios atstovais poreikį. Sieksiu, kad taptume tuo katalizatoriumi, kuris palengvintų šių dviejų elementų reakciją, – sako VPPAR Alytaus filialo direktorė. –

Apskritai, prieš priimant sprendimus savivaldoje turėtų būti daugiau tariamasi su bendruomene: įtraukiant visas suinteresuotas puses, supažindinant su planuojamu sprendimu, išklausant įvairias nuomones ir pasiūlymus. Taip, mūsų mieste konkrečios veiklos sritys turi atskiras tarybas, tačiau, ar jos funkcionuoja ir dirba taip, kaip turėtų – kitas klausimas“.

Anot pašnekovės, sprendimo priėmimo kelias turėtų prasidėti nuo siūlomo projekto, toliau – diskusijos atskiruose komitetuose, bendruomenėse, galiausiai – išvadų analizė ir sprendimo projekto pateikimas tarybai. Tik tokiu keliu einant, bendruomenės galėtų jaustis atsakingomis už tai, kas priimta. „Du skirtingi dalykai įgyvendinti sprendimą, kurį iš dalies nulėmei pats, ir, kai tau jį, kaip galutinį, primetė kelios dešimtys išrinktųjų“, – įsitikinusi L. Sosunovičienė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *