Už petardų sprogdinimą – bauda iki 140 eurų

Asociatyvi nuotrauka.

Laukiant Naujųjų metų, dar gerokai iki jų tenka girdėti pirotechnikos skleidžiamus ausiai nemalonius garsus. Tai sukelia stresą ne tik naminiams gyvūnams, ūkių gyvuliams, mažiems vaikams, bet ir neretai nuo pirotechnikos nukenčia ir neatsargūs šių priemonių naudotojai. Be to, gyventojai turėtų žinoti, kada petardų ar kitų pirotechnikos priemonių naudojimas gali užtraukti administracinę atsakomybę ir tekti susimokėti daugiau kaip 100 eurų siekiančią baudą.

Kaip informuoja Alytaus policija, Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo 17 straipsnio 1 dalies 2 punkte yra nustatyta, kad draudžiama naudoti civilines pirotechnikos priemones (išskyrus F1 kategorijos fejerverkus) arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų (statinių) ar patalpų valdytojais, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose.

Trečias šios dalies punktas nustato, kad jeigu tai trikdo viešąją rimtį, draudžiama naudoti civilines pirotechnikos priemones nuo 22.00 val. iki 8.00 val. (išskyrus švenčių dienas, taip pat per masinius renginius, kuriuos rengti savivaldybės vykdomoji institucija yra išdavusi leidimą), kitu teisės aktuose nustatytu ar savivaldybės tarybos nustatytu laiku.

Kaip informavo Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė, per visą gruodį buvo užfiksuotas vienas atvejis, kai keturi paaugliai viešoje vietoje sprogdino petardas. Už tai jų tėvams buvo surašyti administraciniai protokolai. Jiems pagal Administracinių nusižengimų kodeksą už pirotechnikos priemonių įsigijimo ir naudojimo tvarkos pažeidimą gresia bauda nuo 14 iki 30 eurų. Nusižengimą padarius pakartotinai, gresia bauda iki 60 eurų.

Jeigu petardos ar kitos pirotechnikos priemonės yra sprogdinamos po 22 valandos, kai įsigalioja rimties laikas, tai gali būti taikoma nuo 30 iki 140 eurų bauda už viešosios rimties trikdymą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *