Alytaus politikai nubalsavo: nebus nei miesto vartų, nei voverės skvere

Nors viešai deklaruojama, kad antrus metus veikiantis „Alytiškių iniciatyvų” projektas yra vienintelis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, kai miesto gyventojai gali nuspręsti kokioms iniciatyvoms skirti savivaldybės biudžeto lėšas, tačiau, panašu, jog tai nėra tiesa.

Ne visos šiais metais laimėjusios iniciatyvos, kurias išrinko alytiškiai, bus įgyvendintos. Alytaus miesto tarybos nariai ketvirtadienį pritarė, jog biudžeto lėšomis būtų finansuojami tik du mažos vertės (iki 25 tūkst. eurų) projektai – „Grilio zona Jaunimo parke“ ir „Aktyvus laisvalaikis šeimai“ (laisvalaikio erdvė Miklusėnų gatvėje šalia kelių daugiabučių).

Projektai „Alytus-Myliu” miesto vartai nuo Kauno pusės didžiųjų projektų kategorijoje ir „Bronzinės voverės su riešutu skulptūra“ Senamiesčio skvere – mažųjų, įgyvendinami nebus, vietos politikai nusprendė nepritarti jų įgyvendinimui. Balsuojant dėl pritarimo šiems projektams išsiskyrė net ir tarybos daugumos nuomonės, abiem klausimais „už“ pasisakė vos po 11 tarybos narių.

Kai kurie suabejojo, ar verta skirti 150 tūkst. eurų miesto vartams įrengti, kai idėją balsuodami palaikė vos keli šimtai miestelėnų, ar tinkama vieta voverės skulptūrai Senamiesčio skvere, kai netrukus čia pat iškils monumentalus paminklas Dainavos partizanams?

Kiti gi ragino palaikyti bendruomenės iniciatyvas, nes būtų neetiška jų neįgyvendinti, kai pati savivaldybė skatino siūlyti, balsuoti, žadėjo finansavimą, o ir skvere esą gali „sugyventi“ ir monumentas partizanams, ir voverė.

Tiesa, dauguma politikų vieningai sutarė, jog „Alytiškių iniciatyvų“ projekto tvarka nėra tobula, neatmetė galimybės ateityje ją tobulinti.

„Man labai gaila, kad dėl iniciatyvų, kurias teikia patys alytiškiai kyla tiek diskusijų. Senamiesčio skveras yra laisvalaikio zona, o ne monumentalios architektūros vieta. Tai gal griaukime ir ten esančius fontaną bei suoliukus, o statykime tik paminklus. Aš esu nusivylęs, aiškiai matau tam tikrus interesus ir pažiūrėsiu, ką jūs atsakysite visuomenei, kuri inicijavo, balsavo ir nusprendė“, – po balsavimo nusivylimo neslėpė vienas iš projekto „Bronzinės voverės su riešutu skulptūra“ iniciatorių, tarybos narys Valerijus Vencius.

„Alytiškių iniciatyvose“ už „Alytus-Myliu“ miesto vartus balsavo 501 alytiškis, „Grilio zona Jaunimo parke“ sulaukė 480, „Bronzinės voverės su riešutu skulptūra“ – 315, „Aktyvus laisvalaikis šeimai“ – 291 alytiškių balsų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *