Alytuje siūloma įkurti sporto akademiją

Jau 2020-aisiais Lietuvoje turi nelikti vaikų globos namų, iš jų vaikai turi būti perkelti gyventi į šeimynas, pas globėjus ar įtėvius. Tai reiškia, kad kitąmet duris užvers ir Alytaus miesto šeimos centras (buvę Alytaus vaikų globos namai).

Likusį tuščią pastatą Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas ir miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Daukšys siūlo įveiklinti jame įkuriant sporto akademiją, kurioje būtų ugdomi įvairių sporto šakų jaunieji talentai.

„Gabiam vaikui realizuoti save didmiestyje yra daug lengviau kvalifikuotų pedagogų, trenerių, sąlygų, inventoriaus atžvilgiu. Alytuje, regiono centre, jaunieji sportininkai galėtų gyventi, treniruotis ir siekti sportinių aukštumų“, – įsitikinęs G. Daukšys.

Pasak jo, Pirmajame Alytuje esantis Šeimos centro pastatas yra atnaujintas, pritaikytas jaunimo gyvenimui ir poreikiams, įkuriant jame sporto akademiją nereikėtų papildomų investicijų. Joje būtų galima apgyvendinti apie šimtą vaikų, o veikla esą įsibėgėtų maždaug per tris metus.

„Už vaikų maitinimą mokėtų tėvai, savivaldybei reikėtų pasirūpinti jų apgyvendinimu bei pastato išlaikymu, ką iki šiol darė ir darys jam ištuštėjus. Taigi, išlaidų savivaldybei nepadaugėtų, kaip tik miesto biudžetas papilnėtų – vaikai ateitų su savo mokinio krepšelio lėšomis. Tai kažkiek išspręstų ir mokinių mažėjimo problemą – šimtas akademijos ugdytinių reiškia keturis klasių komplektus“, – savo idėjos privalumus dėstė G. Daukšys.

Jis jau pristatė savo idėją Alytaus miesto vadovams, nes yra įsitikinęs, jog sporto akademijos atsiradimas priklauso tik nuo politinės valios.

Pasak mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės, sporto akademijos idėja gera, tačiau jokie konkretūs sprendimai ar veiksmai kol kas neplanuojami. Numatytame pastate šiuo metu veiklą vykdo Alytaus miesto šeimos centras, pagal galiojančius teisės aktus jis turėtų atsilaisvinti tik 2020-ųjų pabaigoje, todėl kažką spręsti dar anksti.

„Miestui sporto akademija tikrai netrukdytų, tačiau, kiek ji yra reikalinga ir kiek jos išlaikymas kainuotų savivaldybei – štai pagrindiniai klausimai. Mintys išsakytos, mes jas išklausėme, tačiau konkretiems sprendimams reikia skaičių, kiek ištikrųjų įstaiga būtų naudinga miestui“, – komentavo vicemerė.

Anot jos, akademijoje būtų ugdomi paaugliai, vaikai nuo 12 metų, kurie yra gana reiklūs tiek ugdymui, tiek maitinimui, yra ir daugiau dedamųjų, apie kuriuos reikia galvoti. Esą, jei ateityje ir būtų svarstoma sporto akademijos įkūrimo galimybė, tai be privataus verslo įsikišimo to nepavyktų įgyvendinti.

Vienas komentaras apie “Alytuje siūloma įkurti sporto akademiją

  1. Kaip būtų gerai jog atsirastų savarankiško gyvenimo namai senjorams ❤ juk pastatas sutvarkytas ir viduje ir išorėje yra virtuvės senoliai galėtų savarankiškai gyventi ir džiaugtis savo senatve būtų puiku 😊 o sportui yra kitos įstaigos jau (sporto rūmai, maniežai, stadionai, sporto mokykla).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *