Vyriausybės planuose – laisvosios ekonominės zonos steigimas Alytuje

Šalies Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienį lankėsi Alytuje ir dalyvavo vienos didžiausių ir moderniausių specializuotų paketų gamintojos Lietuvoje – bendrovės „Glass LT“ naujos gamyklos atidaryme.

„Glass LT“ įgyvendino 9,2 mln. eurų vertės investicinį projektą: 4 mln. eurų buvo skirta naujo, 9 tūkst. kvadratinių metrų plotą užimančio gamybinio pastato statybai, likusi dalis – gamybinei įrangai, informacinės bei gamybos ir verslo valdymo sistemoms. Įgyvendinus projektą buvo sukurtos 32 papildomos darbo vietos. Tai – viena didžiausių investicijų Dzūkijos regione per paskutinius metus.

„Ypatingai džiaugiuosi šiandien galėdamas dalyvauti šios gamyklos atidaryme. Jūsų įmonės istorija yra pavyzdys, kaip lietuviškas verslas mūsų šalies regionuose vykdydamas nuolatinės investicijos į pagrindinius įrenginius ir programinę įrangą pasiekė įspūdingą bendrovės augimą bei tapimą Lietuvos stiklo paketų gamybos lydere“, – kalbėjo premjeras.

Jis akcentavo, kad siekiant išnaudoti Alytaus regiono ekonominį potencialą ir pritraukti dar daugiau stambių gamybos investicijų, bus siūloma steigti Alytaus laisvąją ekonominę zoną (LEZ). Alytaus pramonės parkas nebeturi kur plėstis, tad Pietų Lietuvoje trūksta specialiosios ekonominės zonos stambioms investicijoms pritraukti.

Pietinė Lietuvos dalis logistiniu požiūriu patraukli investuotojams dėl artumo su Lenkijos teritorija. Alytus taip pat pasirinktas dėl aukštos kompetencijos pramonės apdirbimo srityje, esančio naujų darbų vietų poreikio. Planuojamos naujos LEZ nauda bus ne tik iš naujai ateinančių investuotojų, bet ir iš vietinių tiekimo grandinių suaktyvėjimo, emigracijos mažinimo.

Ūkio ministerija siūlo numatyti apie 100 hektarų vientisą teritoriją Alytuje LEZ įkūrimui. Tikslesnę vietą konsultuodamasi su „Investuok Lietuvoje“ parinks savivaldybė. Skaičiuojama, kad į naują LEZ galima būtų pritraukti iki 600 mln. eurų investicijų ir sukurti 2500 darbo vietų. Preliminarus investicijų į infrastruktūrą lėšų poreikis – 10 mln. eurų.

Parengta pagal Vyriausybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *