Pirmosios karatė mokyklos Alytuje įkūrėjas: „Pamažu išsikovojame savo vietą po saule“

Prieš penkerius metus pirmąją karatė mokyklą Alytuje nusprendęs įkurti kėdainietis Laurynas Kasperavičius, panašu, pataikė tiesiai į dešimtuką. Šiandien jo vadovaujamame klube „Mohikanas“ karatė treniruotes lanko apie 140 įvairaus amžiaus alytiškių, dar maždaug 60 sportininkų susirenka į užsiėmimus Druskininkuose bei Prienuose.

Be kita ko, šeštąjį sezoną „Mohikanas“ pradėjo sustiprinęs savo trenerių štabą, prie L. Kasperavičiaus prisijungė dar vienas treneris – Tomas Rudelis, jiems pagelbėja asistentas – nuo klubo įkūrimo pradžios čia sportuojantis Dovydas Jančiukynas.

„Sparčiai žengiame į priekį, per penkis metus pasiekėme labai daug, kitoms Lietuvoje veikiančioms karatė mokykloms tam prireikia dešimtmečių… Mūsų sportininkai varžybose rodo puikius rezultatus, tampame vis rimtesniais varžovais ir pamažu išsikovojame savo vietą po saule“, – savo ugdytinių pasiekimais džiaugiasi L. Kasperavičius.

L. Kasperavičius. Asmeninio archyvo nuotr.

Anot jo, karatė treniruotes žmonės renkasi dėl įvairių priežasčių: vieniems reikia bet kokios veiklos, kitiems – individualaus sporto, tretiems – varžybų, pasiekimų, išsvajoto juodojo diržo. Vaikus tėvai dažnai atveda, kad jie išmoktų disciplinos, susikaupimo. Trumpiau tariant, motyvaciją sportuoti „Mohikane“ atranda ir penkiametis, ir keturiasdešimtmetis.

„Karatė treniruotės – būdas išmokti drausmės, net drąsos įveikti gyvenimo metamiems iššūkiams. Juk karatė kova dėl trofėjaus ar diržo nėra lengva ir paprasta, kaip ir kažko siekiant gyvenime, ji – ilga, reikalauja kantrybės, susikaupimo, ryžto“, – įsitikinęs L. Kasperavičius, kuris karatė kovos menu susidomėjo dar besimokydamas penktoje klasėje.

Be stovyklų ir įvairių išvykų, jaunuosius „Mohikano“ kovotojus ne mažiau motyvuoja varžybos, kurios vyksta bent kartą per mėnesį. Štai, pavyzdžiui, nesenai sugrįžę iš čempionato Kaune, jie jau ruošiasi klubo organizuojamoms varžyboms Alytuje (spalio 27 d. nuo 12 val. Senamiesčio pradinėje mokykloje). Netrukus po jų, lapkričio viduryje, „Mohikano“ ugdytinių laukia Lietuvos čempionato tatamis.

Ketvirtus metus Alytuje gyvenantis L. Kasperavičius sako, kad įsikurti Dzūkijos sostinėje jam nebuvo sunku – nuo pat pradžios užsiėmė mėgstama veikla, o ir pats miestas sužavėjo iš pirmo žvilgsnio, iškart gerai pasijusti leido alytiškių draugiškumas ir paprastumas.

„Dar besimokydami universitete su draugu į Alytų atvažiavome aplankyti kurso draugės, jau tada tas miestas toks gražus pasirodė. Vėliau sužinojęs, kad čia nėra karatė klubo, netrukau apsispręsti – baigsiu studijas ir įkursiu jį aš“, – pažintį su Alytumi prisimena karatė klubo „Mohikanas“ įkūrėjas.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *