Alytaus sveikuolių ruošti patiekalai sveiko maisto šventėje sužavėjo spalvomis

Grilis ir iškyla neapsiriboja vien šašlykais ir traškučiais. Tuo įsitikino praeitą šeštadienį apsilankę sveiko maisto šventėje Vilniuje, kur Sapiegų rūmų parke šurmuliavo kasmetinė Sveiko maisto šventė. Jos tema buvo grilio ir iškylos patiekalai.

Jau daugiau nei 20 metų Palangoje ir Kaune Lietuvos sveikuolių sąjungos organizuojamas renginys, pirmą kartą kvietė vilniečius ir miesto svečius į šalies sostinę paragauti sveiko maisto patiekalų. Šventės metu vyko konkursas, kuriame prisistatė net 9 komandos, tarp jų ir Alytaus sveikuoliai.

Mitybos profesionalų ir sveiko gyvenimo būdo propaguotojų komanda, kurią sudarė Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė, šefė Aida Matulevičiūtė, mitybos specialistė Kristina Bondar, sportininkas Andžej Michmel ir sveiko gyvenimo būdo treneris Alanas Dzeranovas, šių metų nugalėtojais išrinko komandą Alytaus sveikuolių ruošti patiekalai sveiko maisto šventėje sužavėjo spalvomis „Food Fantasy“, pateikusią itin originalius, sveikus vegetariškus patiekalus.

Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ komanda, pristačiusi „SlowFood“ patiekalus, tarp kurių buvo medus su dilgelėmis ir aronijomis, moliūgo-linų užtepėlė, speltos miltų krekeriai, saulėgrąžų chalva, veganiški suvožtiniai ir sausainiai su obuoliais, neliko nepastebėti. Dzūkams atiteko gausios lankytojų simpatijos, diplomas bei dovanos už spalvingiausią stalą.

Už geriausią patiekalą – desertą, apdovanota „Žaliosios dėžutės“ komanda, tinklaraščio „Valgykime sveikiau“ autorės pripažintos „Iškylos deivėmis“.

Šių metų konkursas džiugino sveikų, originalių, vegetariškų patiekalų gausa ir įvairove. Didelis dėmesys skirtas ir ekologijai – veikė kūrybinės dirbtuvės, naudoti cukranendrių ir krakmolo suyrantys indai.

Šventės metu lankytojai galėjo dalyvauti A. Matulevičiūtės ir A. Michmel paskaitose, praktinėse dirbtuvėse išmokti pasigaminti sveikų veganiškų desertų, kepti naminę duoną, ruošti patiekalus vaikams, išmokti jaunystę išsaugančių bei žaliavalgiškų patiekalų paslapčių, o taip pat paragauti patikusių konkurso dalyvių patiekalų.

Visą dieną trukusią sveiko maisto šventę vainikavo virtuvės šefų gaminta vakarienė iškylos tema, kurią lydėjo jaunųjų bardų koncertas. Dalyviai galėjo pasimėgauti trimis patiekalais po atviru dangumi, šauniai leisdami laiką su bendraminčiais prie rudeniškai dekoruotų stalų.

Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ informacija

D. Minsevičiaus nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *