Krokialaukio gimnazijos pradinukų darbuose – Europos valstybių vėliavų spalvos

Nuo 2001 metų Europos valstybės rugsėjo 26 dieną švenčia Europos kalbų dieną. Jos metu organizuojami įvairūs renginiai, siekiant skatinti kalbų mokymąsi, ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms bei stiprinti kalbų mokymosi programas mokyklose ir už jų ribų. Anglų kalba yra populiariausia Lietuvoje. Kasmet jos pradedama mokytis vis anksčiau ir anksčiau. Mokyklose vis labiau populiarėja taip pat ir prancūzų, vokiečių, ispanų bei italų kalbos.

Šiais metais Alytaus rajono Krokialaukio Tomo-Noraus Naruševičiaus gimnazijos antrų, trečių ir ketvirtų klasių mokiniai taip pat paminėjo Europos kalbų dieną. Pradinukus smagiai veiklai subūrė anglų kalbos mokytoja Loreta Blaževičienė. Mokytoja supažindino su Europos Sąjungos valstybėmis, papasakojo, kodėl kasmet minima Europos kalbų diena, mokinai taip pat pasidalino savo turimomis žiniomis.

Šiai dienai paminėti anglų kalbos mokytoja neatsitiktinai parinko „Europos valstybių vėliavos“ temą vaikų kūrybiškumui ir žinioms išreikšti. Rytas prasidėjo 3-oje klasėje. Mokiniai pasirinkę Europos valstybių vėliavų spalvų motyvus, mandelomis papuošė plakatą. Antrokai plakatą pagamino iš savo delnų antspaudų, kurie simbolizavo Lietuvos, Ispanijos, Prancūzijos ir kitų valstybių vėliavas. Neatsiliko ir ketvirtokai – jie išsirinko mylimiausias Europos valstybes ir pagamino jų vėliavas plėšytomis spalvoto popieriaus skiautelėmis.

Baigiantis pamokoms mokytoja su mokiniais įamžino gražias ir prasmingai praleistas akimirkas kartu bei papuošė gimnazijos fojė savo darbais. Tačiau ne tik fojė, bet ir mokytoja su mokiniais pasipuošė šypsenomis bei mielais prisiminimais, kurie išliks ilgam.

Be galo smagu matyti žingeidžius ir prasmingą ugdomąją veiklą įvairinančius mažuosius Europos piliečius. Plečiant akiratį plečiasi ir bendruomenė, bendravimas bei integracija į naujus dalykus, tokius kaip kalba.

Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Loreta Blaževičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *