Klasikinis trupininis pyragas su slyvomis

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 2 trynių,
  • 200 g cukraus,
  • 250 g svieto arba margarino,
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių,
  • 2 stikl. miltų,
  • poros saujų slyvų,
  • vanilės ekstrakto.

Kiaušinius ir trynius išplakite su 100 g cukraus, tuomet supilkite ištirpintą sviestą, vanilės ekstraktą, suberkite kepimo miltelius ir miltus. Gerai išminkytą tešlą palikite šaldytuve apie 20 minučių, o tuo metu pasiruoškite įdarą.

Išdarinėtas ir pusiau perpjautas slyvas apiberkite likusiu cukrumi ir permaišykite.

Puse tešlos išklokite kepimo skardą, ant jos sudėkite cukruotas slyvas, jas „paslėpkite“ likusios tarkuotos tešlos trupiniais.

Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol gražiai apskrus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *