Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė mini veiklos 100-metį

Šiemet kartu su Valstybės atkūrimo šimtmetį švenčiančia Lietuva, veiklos šimto metų jubiliejų mini ir Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė – didžiausia Pietų Lietuvos regiono gydymo įstaiga, teikianti II lygio medicinos paslaugas.

Jos istorija prasidėjo 1918-ųjų spalį, kai Alytaus apskrities ligoninė duris atvėrė Pirmajame Alytuje, buvusių Pontono kareivinių medinėse patalpose. Beveik du dešimtmečius pacientai buvo gydomi užkrečiamųjų ligų, chirurgijos, odos ir venerinių ligų skyriuose, čia veikė raštinė, virtuvė, dirbo nuolatiniai gydytojai, akušerė, ligonius prižiūrėjo gailestingosios seserys.

1935 metais kairiakrantėje Alytaus pusėje, ant vadinamojo Beiralo kalno, buvo pradėta statyti nauja ligoninė. To meto mastais didelė, erdvi ir moderni gydymo įstaiga „išdygo“ per trejus metus, netrukus jos vadovu buvo paskirtas vienas geriausių gydytojų ir chirurgų – Stasys Kudirka, kurio vardas ligoninės pavadinime atsirado 1989-aisiais.

Ligoninė sugebėjo atlaikyti daugybę neramaus XX-ojo amžiaus įvykių, negana to, jų kontekste nuolat plėstis ir augti. Įstaigoje sulig kiekvienomis statybomis daugėjo gydymo korpusų ir vietų ligoniams, augo gydytojų skaičius, plėtėsi gydymo ir paslaugų spektras.

Šimto metų pakako ir šiandien Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė – regiono gydymo įstaigų lyderė, moderni ir šiuolaikiška, teikianti mokslu ir pažangiomis technologijomis pagrįstas, kokybiškas, pacientų poreikius atitinkančias sveikatos priežiūros paslaugas ir nė kiek nenusileidžianti didžiosioms šalies klinikoms.

Įstaigoje yra puikios diagnostinės galimybės, atliekamas platus spektras šiuolaikinių tyrimų, o moderniai įrengtuose ar renovuotuose ligoninės padaliniuose pacientais rūpinasi gausi, daugiau kaip 900 žmonių, komanda. Joje – profesionalūs ir savo darbui atsidavę medikai, dėmesingi ir rūpestingi darbuotojai.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės bendruomenė įstaigos 100-metį minės rugsėjo 25 – spalio 12 dienomis.

Jubiliejui skirtų renginių programa:

Rugsėjo 25 d. 12 val. – autorinės fotomenininko Vytauto V. Stanionio parodos, skirtos Alytaus S. Kudirkos ligoninės 100-mečiui paminėti, atidarymas Konsultacijų poliklinikos vestibiulyje.

Rugsėjo 24-28 dienomis – ligoninės darbuotojų kapų lankymas.

Rugsėjo 26 d. 18 val. – šv. Mišios Alytaus Šv. Angelų Sargų bažnyčioje (Savanorių g. 14). Dalyvauja solistė Rasa Juzukonytė.

Spalio 8-11 dienomis – Ligoninės darbuotojų šventiniai susitikimai (Ligoninės posėdžių salė).

Spalio 12 d. – Alytaus S. Kudirkos ligoninės 100-mečio minėjimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *