Alytuje veiklą pradeda „Lions“ moterų klubas

Šeštadienį Palangoje rinkosi visos Lietuvos „Lions“ klubų nariai į 21-ąjį forumą. Šio renginio metu buvo inauguruotas savo veiklą ką tik pradėjęs Alytaus „Lions“ moterų klubas, kurį vienija dvidešimt viena narė. Tai moterys teisininkės, gydytojos, pedagogės, verslininkės, valstybės tarnautojos.

Apie 300 žmonių išsirikiavo Palangos Vytauto gatvėje eisenai link „Kurhauzo“, kuriame vyko forumo programa. Alytaus moterys ėjo visos eisenos priešakyje, nes Lietuvos miestų nariai buvo rikiuojami pagal abėcėlę.

Šio klubo iniciatorė ir pirmąja jo prezidente tapusi aktyvi alytiškė Rita Sabaitė Lietuvos „Lions“ gubernatoriui Gintautui Piragiui davė iškilmingą priesaiką – nesavanaudiškai ir nuoširdžiai visur ir visada padėti kitiems.

Rita mintį prisijungti prie kokios nors savanoriškos ir labdaringos veiklos brandino jau seniai. Kurį laiką domėjosi Alytaus apskrityje veikiančių panašaus pobūdžio klubų veikla ir pasirinko būtent „Lions organizaciją. Tokį jos sprendimą nulėmė „lionizmo“ skleidžiamos idėjos, nuostabi bendrystė tarp narių, „Lions“ narių parama ir pagalba vieni kitiems įgyvendinant projektus bei tai, kad prie šio tinklo jungiasi daug jaunų veiklių žmonių.

Tampant šio klubo nariu nebūtina būti turtingu, užtenka turėti idėjų, noro ir skirti tam laiko. Tai galimybė įgyvendinti pačius įvairiausius projektus ir taip padėti tiems, kuriems tos pagalbos labiausiai reikia.

„Lions“ organizacija, kuri gyvuoja jau šimtą metų, turi labai gilias ir gražias tradicijas. Naujo klubo įsteigimui reikia turėti krikštatėvius – kurį nors jau veikiantį klubą. Alytaus „Lions“ klubo moterys be galo džiaugiasi, kad jų krikštatėviais sutiko būti net du klubai. Tai Dzūkijos „Lions“ (vyrų) klubas ir Druskininkų „Lions“ moterų klubas.

Inauguracijos metu klubai krikštatėviai prezidentei įteikė „Lions“ vėliavą su klubo pavadinimu. Gubernatorius atvykusioms narėms įteikė ženkliukus, kuriuos nešioti kiekvienam nariui yra garbė bei įpareigojimas skleisti „lionizmo“ idėjas. Moterys sveikinimų sulaukė ir iš kitų miestų klubų narių. Naujo klubo inauguracija visada šventė visai „Lions“ bendruomenei.

„Steigiantis buvo nepaprastai smagu gauti visą reikalingą pagalbą, paramą ir palaikymą iš bendraminčių. Nesitikėjau, kad būsime taip šiltai priimtos į „Liūtų“ tarpą“, – sakė Alytaus „Lions“ moterų klubo prezidentė R. Sabaitė.

Artimiausiuose klubo veiklos planuose – nusistatyti pagrindines paramos kryptis ir pradėti rengti nedidelius projektus, o visoms susistygavus, išsigryninus stipriąsias puses, pereiti ir prie didelių.

„Lions“ yra viena didžiausių, aktyviausių ir reprezentatyviausių visuomeninių-klubinių organizacijų visame pasaulyje. Šiuo metu 202 šalyse veikia 46 tūkst. „Lions“ klubų. Jie vienija apie 1,4 mln. narių. Lietuvoje šiuo metu yra 33 klubai iš 18-os miestų, vienijantys apie 700 narių. Alytaus moterų klubas tapo dešimtuoju moterų klubu, kiti klubai – vyrų arba mišrūs.

„Lions“ veikla yra organizuota parama. „Lions“ klubai vykdo įvairius labdaros projektus, dalyvauja programose ir ieško finansinių lėšų, kurias paskirsto penkioms prioritetinėms veiklos sritims: padeda žmonėms su regėjimo negalia, rūpinasi sergančiais diabetu, onkologinėmis vaikų ligomis, inicijuoja ir aktyviai dalyvauja skurdo mažinimo programose bei rūpinasi aplinkos apsauga. Kasmet „Lions“ pagelbsti daugiau kaip 100 mln. žmonių visame pasaulyje. Pagrindinė „Lions“ misija – tarnauti.

Alytaus „Lions“ moterų klubo prezidentė R. Sabaitė nuolat girdinti pačias įvairiausias nuomones apie paramos organizavimą, ypatingai apie tai, kad gerus darbus galima daryti ir tyliai, vis dėlto mano, kad apie tai kalbėti būtina.

„Gerus darbus turbūt darome daugelis iš mūsų. Nuvežame vaikų išaugtus drabužėlius vargingiau gyvenančioms šeimoms, galbūt nuperkame labai reikalingą buities prietaisą ar kaip kitaip smulkiai prisidedame prie jų gyvenimo sąlygų gerinimo. Tačiau ar daug mūsų asmeniškai gali padėti šeimai, kurią ištinka didelė nelaimė?

Suserga vaikai onkologinėmis ligomis ir jiems reikalinga tūkstantinė materialinė parama arba laukia sudėtingas ir ilgas gydymas užsienio valstybėje. Tokiems likimo nuskriaustiesiems galime padėti tik visi kartu. Todėl būtina viešinti, skatinti žmones būti bendruomeniškais, užjaučiančiais ir tiesiančiais pagalbos ranką. Po vieną dažnai mes negalime daug, bet visi kartu galime padaryti nepaprastus dalykus“, – įsitikinusi R. Sabaitė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *