Magnetinio rezonanso tomografas Alytaus ligoninėje ir vėl neveikia

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje dešimtmetį skaičiuojantis magnetinio rezonanso tomografas ir vėl neveikia. Įstaigos direktorius Artūras Vasiliauskas portalui dzukijosveidas.lt patvirtino, kad įrenginys sugedo penktadienį, jis ketina vėl kreiptis į Alytaus miesto savivaldybę dėl lėšų skyrimo jo remontui arba naujo įsigijimui.

„Dabartinis tomografas pasenęs, jį remontuoti nėra ekonomiškas sprendimas, bet jis yra Alytaus miesto savivaldybės nuosavybė, todėl tik savivaldybės taryba gali nuspręsti, ką toliau daryti“, – sakė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės vadovas.

Anot jo, įrenginys ligoninei yra labai svarbus: per metus juo atliekama maždaug 5 tūkst. tyrimų tiek stacionaro, tiek ambulatoriniams pacientams, tai vienintelė priemonė laiku diagnozuoti įvairias ligas, onkologinių susirgimų profilaktikai. Naujo magnetinio rezonanso tomografo kaina svyruoja nuo 1 mln. iki 1,2 mln. eurų.

Taip jau sutapo, kad šių metų Alytaus miesto savivaldybės biudžeto projekte numatytos lėšos naujam magnetinio rezonanso tomografui įsigyti, o ar jos bus skirtos, turėtų paaiškėti vasario 1 d., kuomet Alytaus miesto savivaldybės taryba tvirtins 2018 metų biudžetą.

Paskutinį kartą dabartinis Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės magnetinio rezonanso tomografas buvo taisytas vos prieš kelis mėnesius – praeitų metų pabaigoje, remontui savivaldybės taryba skyrė beveik 46 tūkst. eurų. Kol jis buvo taisomas, pacientai tyrimus atlikdavo kitose šalies gydymo įstaigose.

Pirkti Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei naują magnetinio rezonanso tomografą ar taisyti senąjį – nuolat vietos politikų gausių diskusijų sulaukiantis klausimas. O kol jie svarsto ir diskutuoja, kažkas laukia svarbaus tyrimo arba nespėja jo sulaukti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *