Alytaus miesto viešojo transporto laukia pokyčiai

Alytiškiams vežėjai pristatė autobusus, kurie jau kitąmet galėtų riedėti miesto gatvėmis ir teikti keleivių vežimo paslaugas. Šių metų gruodžio 31-ąją baigiasi Alytaus miesto savivaldybės administracijos ir dabartinių vežėjų sudarytos viešojo transporto paslaugų sutartys.

Anot Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, savivaldybės administracija nuolat ieško galimų sprendimų, kaip atnaujinti viešojo transporto paslaugų gyventojams tinklą, kuris tenkintų jų poreikius, skatintų juo naudotis ir optimaliai atitiktų kainos ir kokybės santykį.

Alytaus smulkiųjų vežėjų asociacijos pirmininkas Giedrius Pranckus įsitikinęs, jog dabartinis viešasis transportas didesnių trūkumų neturi, pasiektas paslaugų kainos ir kokybės santykis. „Svarbiausia miestelėnams, kad važinėtų pakankamai autobusų, jie kuo greičiau atvažiuotų ir vežtų kuo pigiau. Įvedus bet kokias naujoves, kiltų vežimo kainos. Pokyčiams miestas dar nėra pribrendęs, naujais autobusais ir pakilusiomis bilietų kainomis tik išgąsdinsime keleivius, jie kooperuosis ir į darbus keliaus nuosavu transportu“,- įsitikinęs G. Pranckus. Jo vadovaujama asociacija susikūrė prieš maždaug porą mėnesių ir šiuo metu vienija 16 iš 17 Alytuje viešojo transporto paslaugas teikiančių įmonių.

Kitokios nuomonės laikosi bendrovės „Kautra“ marketingo direktorius direktorius Gintautas Pakusas. „Žmonių vežimas, tai ne krovinių vežimas. Viešasis transportas turi būti patrauklus, patikimas ir patogus. Visi be išimčių miesto autobusai privalo būti pritaikyti mamoms su vežimėliais, žmonėms su negalia. Tam tikra elektroninių bilietų sistema įvestų daugiau skaidrumo, leistų sumažinti atsiskaitymą grynaisiais pinigais ir sutaupyti“,- dėstė G. Pakusas.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Jastramskas portalui dzukijosveidas.lt ankščiau yra sakęs, jog miesto viešajame transporte naujovių nusimato. Bus sutvarkytos autobusų stotelės ir įrengtos švieslentės, įvesti tam tikri standartai autobusams, elektroninė bilietų sistema. Naujausių transporto priemonių nebus reikalaujama, tačiau tvarkos juose – būtinai. Vežėjams bus mokama ne už maršrutus, o už nuvažiuotus kilometrus. Viešojo transporto paslaugų operatoriumi taps viešoji įstaiga „Alytaus infrastruktūra“.

Penktadienį susirinkusiems aikštelėje šalia Alytaus sporto ir rekreacijos centro miesto tipo autobusus pristatė trys Alytaus miesto įmonės – „Vilanta“, „Busotas“ ir „Multivanas“ bei Kauno bendrovė „Kautra“. Pristatymo metu buvo demonstruojamos skirtingų modelių, dydžių ir komplektacijos transporto priemonės, kai kurios jų šiuo metu teikia keleivių vežimo paslaugas Dzūkijos sostinėje. Pristatyme dalyvavo ne tik miestelėnai, bet Alytaus savivaldybės vicemeras Tautvydas Tamulevičius, kai kurie tarybos nariai, administracijos darbuotojai.

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *