Susitikimo su vežėjais metu – apie viešojo transporto paslaugų kokybės gerinimą

Šiemet baigiasi keleivių vežimo reguliaraus vietinio kelių transporto susisiekimo maršrutais viešųjų paslaugų teikimo sutartis. Aptarti šiuo metu teikiamų paslaugų kokybę  bei planuojamus vežėjams kelti reikalavimus  balandžio 13 d. susirinko Alytaus miesto savivaldybės vadovai ir dar visai neseniai įsikūrusios Alytaus smulkiųjų vežėjų asociacijos nariai.

Alytaus miesto savivaldybės mero Vytauto Grigaravičiaus teigimu, jis labai dažnai sulaukiantis garbaus amžiaus alytiškių nusiskundimų dėl maršrutinių autobusų paslaugų kokybės, tad pasikeitimai šioje srityje yra būtini.

Prakalbus apie tai, kaip savivaldybė ketina siekti kokybės gerinimo, Alytaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Žuromskas teigė, kad pirmiausia bus  siekiama, jog alytiškiai transporto bilietus įsigytų  el. būdu arba kioskuose, tuo būdu sumažinant atsiskaitymo grynaisiais pinigais atvejus. „Savivaldybės tikslas  – pasiekti, kad viešojo transporto autobusai būtų  pritaikyti žmonėms su negalia, o piko metu mieste važinėtų šiek tiek didesni. Planuojama ir dar viena naujovė – pusvalandį galiojantis viešojo transporto bilietas, kuriuos keleiviai galėtų naudotis, persėsdami iš vieno autobuso į kitą ir nemokėti už šią paslaugą papildomai,” – vardijo K. Žuromskas.

Jis taip pat pastebėjo, kad autobusų skaičiui mieste mažėjant, keleiviams transporto paslaugų kaina kilti neturėtų.

Viešųjų pirkimų konkursą ketinama skelbti šių metų rugsėjo  mėnesį, o planuojami pakeitimai palaipsniui turėtų būti pradedami įgyvendinti kitais metais.

Šiuo metu viešojo transporto paslaugas Alytaus mieste teikia 17 vežėjų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *