Moterų ir vyrų lygybės priemonės Alytaus rajono savivaldybėje įvertintos apdovanojimu

Alytaus rajono savivaldybės apdovanojimų sąrašas pasipildė nauju – apdovanojimu už moterų ir vyrų lygybės priemones socialinėje, sveikatos ir sporto srityse. Apdovanotos šešios savivaldybės, kuriose moterų ir vyrų lygybė geriausiai skatinama šešiose skirtingose srityse.

Tai jau antrieji savivaldybių apdovanojimai už darbą stiprinant moterų ir vyrų lygybę. Jie buvo įteikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos posėdyje. Alytaus rajono savivaldybei skirtą apdovanojimą atsiėmęs meras Algirdas Vrubliauskas tikina besidžiaugiantis įvertinimu: „Tai sveikos modernios visuomenės požymis, rodantis darną tarp lyčių, prisidedame prie harmoningos bendruomenės kūrimo.“

Lietuvos moterų lobistinė organizacija surengė konkursą, siekdama paraginti Lietuvos savivaldybes skirti daugiau dėmesio moterų ir vyrų lygybei ir įtraukti moterų ir vyrų lygių galimybių priemones į savivaldybių strateginius ir veiklos planus.

Sveikindama nugalėtojus Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, pastebėjo, kad moterų ir vyrų lygybė – tai būtina sąlyga siekiant mažinti skurdą, turėti išsilavinusią, sveiką bei klestinčią visuomenę. „Tyrimais įrodyta, kad aukšti moterų ir vyrų lygybės rodikliai tiesiogiai koreliuoja su greitesniu šalies ekonominiu ir socialiniu augimu. Neabejotina, kad savivaldybės yra svarbus partneris skatinant lygias galimybes ir padedant siekti Moterų ir vyrų lygių galimybių programos tikslų, telkiant nevyriausybinių organizacijų, bendruomenės, vietos valdžios institucijų bendradarbiavimą“, – sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *