5 gajūs mitai apie cloud serverius. Ką sako ekspertai?

Dairotės serverio, kuris leistų originaliam skaitmeniniam projektui sukurti individualiai tinkamiausią virtualią erdvę? Tuomet tikėtina, kad inovatyvių cloud serverių nuomos variantas atsidūrė kandidatų sąraše. Vis dėlto, duomenų centro „RackRay“ ekspertai pastebi – maksimaliai išnaudoti visas šio unikalaus debesijos serverio naudas neretai sutrukdo seniai susiformavę, klaidingi mitai. Kokios nepagrįstos nuomonės gajos cloud serverių nuomos rinkoje ir ką apie tokius teiginius mano kelias dešimtis metų šioje sferoje dirbantys ekspertai?

1 mitas: debesijos serveris nėra toks saugus

Lyginant fizinius ir virtualius debesijos serverius, matomas keistas nusiteikimas, neva vadinamasis cloud variantas nėra toks saugus. Serverių nuomos specialistai primena – bet kuri profesionalų teikiama paslauga atlieka tą pačią funkciją. Nereikėtų kurti iliuzijos apie saugią ir nesaugią erdvę, o tiesiog suprasti, kad abiejų serverių veikimas yra unikalus. O taip pat ir jų ekosistemos.

Nors debesijos serveriuose esanti informacija yra apdorojama ir saugoma tik virtualioje aplinkoje, maksimaliai išvystyta ekosistema šiandien leidžia užtikrinti maksimalią apsaugą. „RackRay“ komanda pabrėžia – profesionalaus dedikuotojo ar cloud serverio nuoma bei informacijos saugumas tiesiogiai priklauso nuo duomenų centro kokybės bei paties kliento.

Kaip žinoti, kad duomenų centre laikomasi aukščiausių, pasaulinio lygio paslaugos saugumo standartų? Ekspertai sako, kad Europoje vienas paprasčiausių būtų atskirti kokybišką serverį galėtų būti įmonei suteikti „Uptime Institute“ sertifikatai – pavyzdžiui, „TIER III Facility“. Pasauliniu mastu pripažinta organizacija juo patvirtina, kad techninė ir programinė įranga užtikrina saugią ir maksimaliai paritaikytą aplinką sklandžiam cloud (ar bet kokio kito) serverio veikimui.

2 mitas: virtualus serveris nėra toks galingas

Dar viena nepagrįsta nuomonė, kurią pastebi specialistai – debesijos produktai nėra tokie galingi. Beveik kelis dešimtmečius serverių nuomos rinkoje dirbanti, savo duomenų centrą sėkmingai valdanti „RackRay“ komanda vėl sugrįžta prie šio ypatumo. Tiksliau – galingos techninės įrangos. Sklandžiam debesijos serverio veikimui reikalingi ištekliai neretai imami iš kelių skirtingų fizinių serverių.

Taigi, galima sakyti, kad virtualaus serverio veikimas priklauso nuo fizinių serverių galingumo. Taigi svarbu atkreipti dėmesį, kokia techninė įranga yra naudojama debesų kompiuterijai. Jei naudojami modernūs ir galingi fiziniai serveriai, dėl cloud serverio galingumo tikrai nereikėtų nerimauti. O jeigu duomenų centras atitinka aukščiausius saugumo bei patikimumo reikalavimus ir yra sertifikuotas, pavyzdžiui, pagal „TIER III“ standartus, įmonė įsipareigoja visame duomenų centre naudoti tokią įrangą bei sprendimus, kurie užtikrintų 99,982 proc. paslaugų pasiekiamumą visus metus.

3 mitas: tokio serverio ištekliai yra labai riboti

Duomenų centro savininkai įvardina dar vieną gajų mitą, susijusį su neva itin ribotais debesijos serverių ištekliais. Tiesa ta, kad šiandien galite susikurti jūsų individualius poreikius atitinkantį planą. Profesionalai leidžia pasirinkti ir pagal poreikį keisti unikaliam projektui reikalingus CPU, RAM, disko vietos, atsarginių kopijų parametrus, IP adresų kiekį.

Kokiems projektams būtent šio serverio variantas aktualus? Specialistai sako, kad maksimaliai pagal individualius poreikius sukonfigūruotas planas gali išpildyti tiek vidutinių, tiek didelių skaitmeninių verslų lūkesčius. Ypač tada, kai tikslus reikalingų resursų kiekis nėra žinomas. Ir, žinoma, kai nėra poreikio keisti fizinio serverio aplinkos. Dedikuotus išteklius suteikiantys fiziniai serveriai aktualūs neeilinio masto idėjų įgyvendinimui.

4 mitas: virtuali informacija nėra konfidenciali

Kartais tenka išgirsti teiginius, kad virtualioje aplinkoje apdorojama ir saugoma informacija nėra visiškai konfidenciali. Tiksliau – kad ją gali matyti, pavyzdžiui, paslaugos teikėjas. Rinkos ekspertai skuba nuraminti dvejojančius ir primena, kad bet kuriame serveryje esantys duomenys ir bet kokia informacija apskritai yra konfidenciali. Tai reiškia, kad paslaugos teikėjai nemato serveryje laikomų duomenų, nebent, žinoma, pati įmonė suteikia prieigą.

5 mitas: serveris skirtas specifinėms rinkoms

Kaip jau minėta, šių serverių planai idealiai tinka tiems, kurie vysto vidutinius ir didesnius skaitmeninius projektus. Ir tai nepriklauso nuo specifinės rinkos. Debesų kompiuterija ir jos produktais (taip pat ir serveriais) naudojasi įvairios kompanijos – nuo elektroninių parduotuvių kūrėjų iki finansų ar net medicinos srities atstovų. „RackRay“ komanda siūlo tiesiog realiai įvertinti individualius kriterijus, kurie turėtų būti keliami serveriui: išteklių kiekį, saugumo lygį, fizinio serverio pritaikymą.

Lanksti debesijos ekosistema ir profesionalūs paslaugos teikėjai garantuoja paprastą serverio valdymą, pagal šios dienos poreikius greitai pritaikomą išteklių kiekį, nuo DDoS atakų apsaugotą erdvę. Pilnai dubliuota platforma ir atsarginės kopijos užtikrina efektyvų darbą ir nenutrūksimą veiklą. Panašu, kad prie fizinės įrangos „nepririšta“ virtuali erdvė – vienas optimaliausių šiandienos pasirinkimų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *