Alytuje sumažintas infrastruktūros mokestis

Balandžio pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos tarifų ir diferencijavimo koeficientų sumažinimo.

Patvirtintu tarybos sprendimu trijose plėtros teritorijose skatinama vienbučių ir dvibučių pastatų statyba, 60 proc. sumažinant savivaldybės infrastruktūros plėtros įmoką. Būtent šiose teritorijose jau yra išvystyta vienokia ar kitokia infrastruktūra ir norima, kad šiuose kvartaluose vykstant statyboms būtų įrengta visa reikiama infrastruktūra.

Minėtu teisės aktu in­fra­struk­tū­ros plėt­ros įmo­kos sumažintos trijose mies­to terito­ri­jo­se – antroje, trečioje ir penktoje plėtros zonoje. Antrojoje zonoje ji atsies 12 Eur (seniau 30 Eur), trečiojoje – 20 Eur (seniau 50 Eur), o penktojoje – 16 Eur (seniau 40 Eur) už vienbučių ir dvibučių pastatų bendrojo ploto kvadratinį metrą.

Tad jeigu planuojate maždaug 200 kv. m individualaus namo statybas, infrastruktūros plėtros įmoka vienbučiui ar dvibučiui pastatui antrojoje zonoje būtų 2 400 Eur, penktojoje – 3 200 Eur, o trečiojoje – 4 000 Eur.

Pagal Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymą, savivaldybės skirtingose plėtros teritorijose turėtų reguliuoti skirtingos paskirties pastatų statybą. Kas tinka vienai savivaldybei, gali netikti kitai, todėl kiekviena savivaldybė turi subalansuoti sau tinkamą infrastruktūros plėtrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *