Simniškiai prašo pėsčiųjų perėjos: laukiama „Via Lietuva“ sprendimo

Alytaus rajono savivaldybės vadovai nuolat gauna gyventojų prašymų pačiame Simno miesto centre, ties svarbiausiais seniūnijos objektais Vytauto gatvėje, įrengti pėsčiųjų perėją. Šis kelias priklauso „Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija), todėl, rūpinantis gyventojų saugumu, buvo oficialiai kreiptasi į šią instituciją, prašant įrengti pėsčiųjų perėją.

„Dėl konkrečiai šio gyventojų prašymo su savivaldybės specialistais ne kartą lankėmės Simne, stebėjome situaciją ir ji pasitvirtino. Vytauto gatvėje vienas šalia kito išsidėstę svarbiausi ir dažniausiai gyventojų lankomi miesto objektai – seniūnija, kultūros centras, sinagoga, paštas, policijos nuovada, parduotuvės. Žmonės itin judrią gatvę, kurioje vyksta intensyvus krovininių transporto priemonių eismas, kerta važiuojamąja dalimi ir taip sukelia pavojų sau ir saugiam eismui. Realiai įvertinome perėjos poreikį, tikslingiausią jos vietą ir dabar laukiame sprendimo iš „Via Lietuva“, kuriai ir priklauso ši kelio atkarpa. Viliamės, kad į gyventojų ir savivaldybės prašymus bus atsižvelgta“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė.

Dar praėjusios savaitės pabaigoje savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė raštu kreipėsi į „Via Lietuva“ ir prašė, atsižvelgdami į aplinkybes, įrengti pėsčiųjų perėją kelyje Nr. 181 Seirijai–Simnas–Igliauka 21,099 km.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *