Baidarių polo varžybose – dviguba alytiškių sėkmė

Alytuje vyko atviro Alytaus miesto baidarių polo čempionato III finalinio turo varžybos, po kurių paaiškėjo finalinio turo nugalėtojai ir 2018 metų Alytaus miesto baidarių polo čempionai. Varžybose dalyvavo sportininkai iš Lenkijos, Suomijos, Rusijos, Vengrijos ir Lietuvos. Varžybos vyko dvejose grupėse – I divizija (vyrai) ir II divizija (jauniai U-17 bei moterys).

Jaunių U-17 ir moterų grupėje dalyvavo 7 komandos. Sėkmingai žaidė Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) pirmoji komanda ir iškovojo bronzos medalius. Prizininkų komandoje, treniruojamoje Kęstučio Dambrausko, žaidė Arminas Januša, Matas Mirzachanianas, Harminas Dzenkauskas, Mantas Januša, Marius Kiškiūnas ir Lukas Stasionis. Geriausiu Alytaus komandos žaidėju pripažintas M. Mirzachanianas.

Grupės nugalėtoja tapo sporto klubo „Powisle“ komanda iš Varšuvos, sidabro medalius laimėjo Varšuvos moterų komanda. Ne taip sėkmingai sekėsi ASRC antrajai komandai. Šioje komandoje žaidėjai buvo jaunesni už varžovus. Jiems buvo gera pamoka sukaupti patirtį ateityje. Jaunieji alytiškiai užėmė septintąją vietą. Penktąją vietą iškovojo Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos auklėtiniai.

Vyrų grupėje žaidė 10 komandų. Brandų ir gražų žaidimą demonstravo Alytaus „Alytus“ baidarių polo žaidėjai. Finale jie susitiko su gerai pažįstamu varžovu – „9 val“ iš Sankt Peterburgo, tačiau rezultatu 3:2 finalinę kovą pralaimėjo ir užėmė garbingą antrąją vietą. Alytaus komandoje žaidė Karolis Latauskas, Tomas Mikna, Vilius Rasimavičius, Augustas Platūkis, Vytenis Licus, Harminas Dzenkauskas ir Matas Mirzachanianas. Geriausiu Alytaus komandos žaidėju tapo Augustas Platūkis.

Dėl bronzos medalių žaidė Maskvos „Tri Stihii“ ir „Powisle“ iš Varšuvos. Sėkmingai sužaidė Lenkijos sportininkai ir iškovojo bronzos medalius.

Finalinio turo prizininkai ir nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis, nugalėtojų komandai įteiktas firmos „Braca-Sport“ prizas – irklas.

Po šio turo varžybų paaiškėjo ir atviro Alytaus baidarių polo čempionato čempionai. 2018 metų čempionais tapo Alytaus „Alytus“, antrąją vietą iškovojo „Powisle“ iš Varšuvos, treti – „9 val“ iš Sankt Peterburgo. Komandoms įteiktos taurės, o čempionams firmos „Tedi sport“ prizas – baidarė.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *