Alytaus kultūros centre – ilgai laukti ir žadėti pokyčiai

Alytaus kultūros centro nuotrauka.

Kultūros centro pastatas apstatytas pastoliais, kasdien aplink dirba daugybė statybininkų, aikštelėse gausu sunkiosios technikos. Dažnas klausia, kas gi čia vyksta?

Kultūros centro komanda džiaugiasi, kad dar 2015 m. prasidėję renovacijos darbai yra tęsiami. Numatyti du renovacijos etapai šiais ir ateinančiais metais, kurių laukėme jau seniai: pastato šiltinimas, vidaus patalpų remontas, nauja garso ir šviesos įranga. Vidiniai centro pokyčiai taip pat labai svarbūs. Atsinaujino centro veikla, suintensyvėjo informacijos sklaida: atsinaujino internetinė svetainė, aktyvūs esame socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram, atsirado galimybė prenumeruoti mėnesinį centro naujienlaiškį. Sustiprėjo Kultūros centro komanda, išėjome iš vidinių erdvių (vasaros metu vyksta ir lauko renginiai), kūrybingai organizuojame valstybinių švenčių minėjimus ir kitas atmintinas datas mieste. Manome, kad įvykusius pokyčius mūsų lankytojas pastebi kiekvieną dieną – esame matomi, siūlome ir jaunimui, ir senjorams tokius renginius, kuriuos jie ir nori matyti, džiaugiamės gausiai lankomais „Senjorų naktišokiais“, etnosekmadieniais, jaunimo grupių koncertais, profesionaliosios muzikos ir Kultūros centro meno kolektyvų koncertais.  Kultūros centro komandai šis sezonas itin darbingas: rengiame miesto kalėdinį vakarą ,,Gera dalintis“, ruošiamės Metų apdovanojimų ir  valstybinių švenčių minėjimo renginiams mieste.
–  „Tikiu, kad atliepiame lankytojų poreikius, laiku reaguojame į jų pasiūlymus, nebėgame nuo komentarų, pastabų, o jas išklausome ir su dideliu noru augame, tobulėjame“, – sako Kultūros centro direktorė Klaudija Aleksandravičiūtė.

LR Kultūros ministerija per 2019 ir 2020 metus Alytaus kultūros centro sutvarkymui skiria beveik 2 mln. Eur, iš jų 900 000 Eur yra skirti 2019 m.

Alytaus kultūros centre renovacijos darbai numatyti vykdyti dviem etapais. 2019 metais prasidėjo pirmasis etapas, kurio metu vyko ir vyksta  gerbūvio darbai, pastato apšiltinimas, garso ir šviesos technikos atnaujinimas. Antrajame etape laukia pastato vidaus remonto darbai.

LR Kultūros ministerija per 2019 ir 2020 metus Alytaus kultūros centro sutvarkymui skiria beveik 2 mln. Eur, iš jų 900 000 Eur skirti 2019 m. Už šiuos pinigus planuojama atlikti:

  • gerbūvio sutvarkymo darbus (užbaigti jau prieš pora metų pradėtus vykdyti darbus) – darbų suma beveik 280 000 Eur, rangovas UAB „Parama“, sutarties terminas baigiasi 2020 m. balandžio mėn. Atlikti darbai: trinkelių klojimas, stovėjimo aikštelių (paradinė ir tarnybinė pastato pusė) liejimas, aplinkos tvarkymas. Dar bus padaryta: centro teritorijoje montuojami suoliukai, šiukšlinės, gėlių vazonai.
  • fasado šiltinimo darbus – darbų suma 820 000 Eur, rangovas UAB „Alvista“, darbai turi būti baigti 2020 m. vasario mėn. (yra numatyta galimybė pratęsti darbų terminą dėl oro sąlygų, galinčių sutrukdyti kokybiškai atlikti fasado tinkavimo darbus). Darbai jau pradėti, sparčiai vykdomi, pastatas apšildomas. Baigus šiuos darbus, paradinį įėjimą papuoš nauja centro iškaba. Šiuo metu galime matyti laikiną Alytaus kultūros centro iškabą.
  • įsigyti įgarsinimo, apšvietimo įrangą, atnaujinti scenos konstrukcijas – pirkimo vertė 380 000 Eur, planuojamų darbų  pabaiga 2020 sausio mėn., tiekėjas – UAB „Audiotonas“. Garso ir šviesos technika bus montuojama Didžiojoje salėje ir balkone, o I ir II aukšto vestibiuliuose atsiras nauja pranešimų sistema. Dėl Centro užimtumo šventiniu laikotarpiu montavimo darbai bus vykdomi sausio mėnesį.

Technika jau gauta, turėsime naujas įgarsinimo galimybes koncertų metu. Ypatingai buvo reikalingas šviesos įrangos atnaujinimas, svarbi jos dalis taip pat bus atnaujinta.

Šiuo metu vyksta viešieji pirkimai dėl vidaus patalpų remonto (II etapas), pirkimo vertė – 900 000 Eur.  Tiekėjas turės atnaujinti I ir II aukšto vestibiulius, meno kolektyvų repeticijų patapas, baleto ir choreografijos sales, administracijos kabinetus. Taip pat antruoju pastato renovacijos etapu planuojama restauruoti sienų tapybą ,,Audėjos“, kurią LR Kultūros paveldo departamentas yra įtraukęs į Nekilnojamųjų kultūros vertybių sąrašą.

Kultūros centras puošiasi visapusiškai ir kviečia miestelėnus aktyviai dalyvauti renginiuose, o visą informaciją apie Centro veiklą sekti oficialioje AKC svetainėje www.alytuskc.lt

Alytaus kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *