Planuotiems pokyčiams koalicijoje Alytaus valdantieji nesiryžo

Alytaus miesto valdžioje permainų vėjų bent jau kol kas nenusimato. Tai paaiškėjo po antradienį įvykusio tarybos daugumos atstovų susitikimo, kur buvo nuspręsta į savo gretas nepriimti visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ narių, oficialiai pareiškusių norą jungtis prie valdančiųjų,

Nors meras Nerijus Cesiulis nenorėjo atskleisti priežasčių, kodėl koalicijos partneriai nusprendė dėl to net nebalsuoti, tačiau galima spėti, jog vieniems užkliuvo antradienį viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, esą „Už Alytų“ frakcijos gretose esančiai Centro partijos atstovei Laurai Radzevičiūtei pareikšti įtarimai dėl galimo dokumentų klastojimo ar disponavimo jais, kitiems įtaką darė asmeninės ambicijos.

Meras patikino, jog valdančioji koalicija toliau dirbs ankstesne sudėtimi iš penkių politinių jėgų – Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų sąjūdžio bei visuomeninio rinkimų komiteto „Alytaus piliečiai“. Naujosios valdančiosios koalicijos veiklos ir darbų programą jų atstovai pasirašė dar balandžio mėnesį.

Vyksta neoficialios derybos

Iki šiol neaišku, kuriuo keliu pasuks Sigitas Leonavičius bei Valius Micevičius, į tarybą išrinkti pagal visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ kandidatų sąrašą, tačiau netrukus nusprendę ne tik, kad nedirbti „Už Alytų“ frakcijoje, bet apskirtai trauktis iš judėjimo.

V. Micevičius paneigė pasklidusias kalbas, kad jiedu neoficialiai jau mėgino prašytis į konservatorių frakcijos gretas, tačiau gavo neigiamą atsakymą. „Taip, buvome susitikę, pasikalbėjome, aptarėme bendro darbo galimybes, tačiau jokie konkretūs sprendimai nebuvo priimti. Šiuo metu diskutuojame su visais, tarp politikų tai vyksta nuolat“, – sakė V. Micevičius.

„Galiu garantuoti, jog nebuvo nei jų prašymo prisijungti, nei juolab mūsų neigiamo atsakymo. Taip, neoficialūs pokalbiai vyksta nuolat, ir ne tik su Valiumi Micevičiumi ar Sigitu Leonavičiumi, tačiau daugiau nieko“, – patikino Povilas Labukas.

Jungtis nemato tikslo

Pagal visuomeninio rinkimų komiteto „Žinau ir galiu – Česlovas Daugėla“ sąrašą į tarybą išrinkti trys nariai – Česlovas Daugėla, Vilma Krušnienė ir Gintautas Andriuškevičius ambicijų jungtis prie valdančiosios daugumos kol kas neturi.

„Nesame nei pozicijoje, nei opozicijoje. Turime savo frakciją ir mums neaktualu prie kažko šlietis, esame nepriklausomi ir aiškiai pasakę, jog balsuosime tik už teisingus sprendimus Alytaus miestui, kurių kol kas nematome“, – portalui „Dzūkijos veidas“ sakė „Vieningo Alytaus“ frakcijos pirmininkas Č. Daugėla.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *