Ekstremali situacija: dėl karščio mokyklos nutraukia pamokas

Tokios ekstremalios situacijos, kai dėl svilinančio 35 laipsnių karščio Alytaus miesto mokyklose sutrinka ugdymo procesas, savo darbo praktikoje Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas neprisimena. Kaip tik dėl to nuo rytojaus trys Dzūkijos sostinės mokyklos sustabdo mokymą, kitose vyksta sutrumpintos pamokos.

„Būdavo įprasta, kad ugdymo procesas mokyklose nutraukiamas dėl šalčio, epidemijos ir karantino, tačiau per savo darbo švietimo sistemoje praktiką tikrai neprisimenu, kad ugdymo procesą mokyklos stabdytų dėl nepakeliamo karščio“, – sakė V. Valūnas.

Dėl karščių trumpinamos pamokos buvo visose mokyklose, o nuo rytojaus ugdymo procesą sustabdo trys Alytaus miesto mokyklos – Vidzgirio, Volungės mokyklos ir Piliakalnio progimnazija. Kokia situacija bus penktadienį, paaiškės tą pačią dieną.

Beje, ketvirtadienį apie ugdymo proceso stabdymą gali pranešti ir kitos mokyklos, kol kas jų atstovai apie tokį sprendimą savivaldybės dar neinformavo ir dėl to apsispręs rytoj.

Kaip patikino V. Valūnas, už tas dienas, kai mokyklose nutraukiamas mokymas, atidirbinėti nereikės, mat mokiniams paskiriamos savarankiško darbo užduotys.

Kiek kitokia situacija yra su įstaigomis, kurios dirba pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas. Šios įstaigos darbą tęsia ir jis nutraukiamas nebus. Tėveliai, kurie nusprendė dėl karščių savo atžalų į darželius nevesti, jiems mokestis už darželius skaičiuojamas nebus.

Kaip skelbiama higienos normose, patalpose  temperatūra neturėtų viršyti 28 laipsnių šilumos.

Pamokos šiandien nevyko dviejose Alytaus rajono mokyklose – Butrimonių bei Miroslavo gimnazijose, o kai kuriose kitose mokyklose pamokos buvo organizuojamos lauke.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *