Pedagogė iš Alytaus – Lietuvos geriausių kūno kultūros mokytojų sąraše

„Aš esu laiminga, galėdama dirbti mylimą darbą. Darbas su vaikais nėra lengvas, tačiau kai matai vaikų šypsenas, kaip jie džiaugiasi tuo, ką jiems perteiki, ir jų akys žiba – tai atperka viską“, – teigia Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ kūno kultūros mokytoja metodininkė Daiva Rusteikienė.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ją pripažino viena geriausių Lietuvoje ikimokyklinio amžiaus vaikų kūno kultūros ugdytojų ir įteikė apdovanojimą.

Į geriausių Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų kūno kultūros ugdytojų penketuką patekusią lopšelio-darželio „Girinukas“ kūno kultūros mokytoją metodininkę D. Rusteikienę pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, mero pavaduotoja Valė Gibienė ir Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė.

„Jūsų įvertinimo dėka Lietuvoje dar kartą nuskambėjo Alytaus vardas. Linkime Jums sėkmės ir kartu su Jumis džiaugiamės Jūsų apdovanojimu“, – įteikdamas mokytojai baltų rožių puokštę, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras V. Grigaravičius.

Už aktyvią veiklą ir pastangas sudominti mažuosius alytiškius sportu D. Rusteikienei dėkojo mero pavaduotoja V. Gibienė.

„Norėčiau, kad Jūs dalintumėtės savo patirtimi su kitomis švietimo įstaigomis ir kartu organizuotumėte įvairius sporto renginius, kad tuo sporto virusu užkrėstumėte visą Alytaus miestą“,  – sveikindama mokytoją, sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė.

Domėtis sportu D. Rusteikienė pradėjo dar vaikystėje ir nuo mažų dienų svajojo būti mokytoja. „Aš užaugau su sportu. Mane auklėjo ne tik tėvai, bet galima sakyti – ir sportas. Tokias žmogiškąsias vertybes kaip pagarba, kilnumas, dora, man išugdė būtent sportas. Sportuoti pradėjau besimokydama pradinėse klasėse ir visuomet svajojau būti mokytoja“, – pasakojo D. Rusteikienė.

Anot jos, dalyvauti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto organizuotuose geriausių ir aktyviausių Lietuvos kūno kultūros mokytojų apdovanojimuose ji nebūtų išdrįsusi, jeigu jos nebūtų palaikiusi Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ direktorė Rasa Naujalienė.

Esą anksčiau lopšelio-darželio  auklėtojos nedrįsdavo dalyvauti įvairiuose šalies konkursuose, tačiau lopšeliui-darželiui pradėjus vadovauti R. Naujalienei situacija pasikeitė: „Direktorė mus skatina dalyvauti konkursuose, visada mumis pasitiki“.

12 metų pedagoginio darbo stažą turinti ir savo darbą mylinti D. Rusteikienė neslepia kartu su lopšelio-darželio bendruomene jau kurianti ir ateities planus. Alytaus lopšelis-darželis „Girinukas“ ketina tapti projekto „Olimpinė karta“, skirto vaikų ir jaunimo olimpiniam ugdymui, nariu. Lopšelio-darželio ugdytiniai kartu su mokytoja ruošiasi gruodžio mėnesį Kaune vyksiančiam festivaliui „Futboliuko Kalėdos“.

Energinga ir aktyvia kūno kultūros mokytoja džiaugiasi ir Alytaus lopšelio -darželio direktorė R. Naujalienė: „Ji yra puikus žmogus, kompetentinga, atsakinga darbuotoja“.

Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ kūno kultūros mokytojai D. Rusteikienė ir kasdienio savo gyvenimo neįsivaizduoja be sporto. Paklausta, kuo ji dažniausiai užsiima laisvalaikiu, nedvejodama teigė, kad labiausiai jai patinka sportuoti. Radusi laisvą minutę D. Rusteikienė skuba į šiaurietiško ėjimo ir kalanetikos užsiėmimus.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *