Varžybose Utenoje – „auksiniai“ jaunųjų Alytaus lankininkių pasirodymai

Utenoje įvyko paskutinės vasaros sezono lankininkų varžybos Lietuvoje – „Viktoro Černiausko atminimo taurė“. Galimybės dalyvauti puikiose varžybose nepraleido ir alytiškiai – Alytaus sporto ir rekreacijos centro lankininkų klubo „Žaliasis lankas“ atstovai. Bendras varžybų rezultatų lygis, lyginant su visu praėjusiu sezonu, buvo gana aukštas.

Iš alytiškių varžybose geriausiai sekėsi dviems jaunosioms „Žaliojo lanko“ atstovėms – Gabijai Sergejevaitei ir Emai Nickutei, kurioms pagaliau pavyko įveikti jas persekiojusį „antrosios vietos sindromą“.

Ema nuo pirmųjų savo varžybų net 3 iš 4 kartų pateko į varžybų finalą, tačiau galiausiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą ir tenkintis antrąja vietą. Vos kiek daugiau nei metus šaudanti Ema šį kartą varžybas pradėjo gana silpnai, tačiau su kiekvienu šūviu jos šaudymas vis gerėjo, o tai, jos trenerių teigimu, yra labai geras ir lankininkams naudingas psichologinis bruožas.

Ema pateko į varžybų finalą, kur jai teko susirungti su Vilniaus lankininkų sporto klubo sportininke – Agne Kuznecova. Kova buvo įtempta ir nugalėtoja nebuvo aiški iki pat papildomo šūvio, kuris yra šaunamas esant lygiam rezultatui. Abi lankininkės iššovė labai gražius šūvius, tačiau Emos strėlė įsmigo arčiau centro ir ji galėjo džiaugtis laimėtu finalu, aukso medaliu bei taure.

Paprašytas pakomentuoti tokią auklėtinės pergalę, klubo „Žaliasis lankas“ vadovas Ugnius Timinskas sakė, jog „Emos pasirodymas parodo, jog ji turi visus bruožus reikalingus patiems aukščiausiems rezultatams siekti. Jos užsidegimo treniruotėms ir disciplinos galėtų pavydėti daugelis. Jeigu taip tęsis ir toliau, jau per artimiausius kelerius metus pamatysime ją Europos bei Pasaulio čempionatų, o galbūt ir Olimpinėje, rinktinėse“.

Kita ASRC-„Žaliasis lankas“ auklėtinė – Gabija Sergejevaitė varžybas pradėjo savo tempu, sušaudydama vieną geresnių savo asmeninių kvalifikacijos rezultatų. To užteko, kad kvalifikacijoje ji būtų pirma. Šaudymui pagerėjus atkrentamosiose varžybose, Gabija nesunkiai rezultatu 7:3 laimėjo varžybų finalą ir taip pat galėjo džiaugtis pirmosios vietos taure. Ji iškovojo ir antrosios vietos medalį komandinėse varžybose, kur olimpinių lankų jaunių merginų komanda finale turėjo pripažinti jaunių vaikinų komandos pranašumą.

Neblogai šiose varžybose sekėsi ir klubo ASRC-„Žaliasis lankas“ trenerei Ingai Timinskienei, iškovojusiai antrąją vietą olimpinių lankų moterų grupėje, Motiejui Glaveckui, iškovojusiam antrąją vietą paprastųjų lankų komandinėse varžybose bei Algimantui Vileikiui, iškovojusiam trečiąją vietą paprastųjų lankų komandinėse varžybose.

Po šių varžybų dauguma lankininkų kelsis į šaudymą salėje – ruošis žiemos sezonui ir šaudymui iš 18 metrų. Ne išimtis ir alytiškiai, nuo spalio 1 dienos treniruotes tęsiantys salėje. „Laiko iki varžybų dar šiek tiek yra, jis bus išnaudotas lankų derinimui, treniruotėms, naujų lankininkų paieškoms bei pasiruošimui jau netrukus Alytuje vyksiančių „Best Indoor“ varžybų organizavimui“, – kalbėjo U. Timinskas.

Klubo „Žaliasis lankas“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *