Simno Kaziuko kermošius gausus ir prekybininkų, ir dalyvių

Šventiškai pasipuošęs Simno miestas kovo 11 d. iškilmingai šventė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir jubiliejinį 20-tą Kaziuko kermošių. Šventėje netrūko puikios nuotaikos, sveikinimų, skambių dainų ir šokių.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos šventė prasidėjo šv. Mišiomis Simno parapijos bažnyčioje. Grojant Sausumos pajėgų orkestrui iškilmingai įnešta Lietuvos trispalvė.

Po mišių į šurmuliuojančią miesto aikštę lydima Sausumo pajėgų orkestro, maršo žingsniu žygiavo šventinė – Lietuvos trispalvėmis vėliavomis pasipuošusi – eisena. Eisenos dalyviais rankose laikė Simno gimnazijos mokinių pagamintus trijų spalvų vėjo malūnėlius.

Sveikinimo žodį ir tradicinį kermošių atidarė Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.  Perdavęs mero A. Vrubliausko sveikinimus ir linkėjimus, vicemeras pasidžiaugė, jog ši Kovo 11-oji yra išskirtinė.

„Mes švenčiame valstybės 100-metį, žmonės supranta vis labiau ir labiau kas yra Lietuva, kas yra laisvė, kas yra tėvynė. Mes suvokiame, kad be nepriklausomybės atkūrimo nebūtų ir laisvos Lietuvos“.

Prasmingos Kovo 11-osios ir geros mugės linkėjo svečiai: Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, Paulius Saudargas, Robertas Šarkinckas.

Šventės metu Alytaus rajono vietos veiklos grupė apdovanojo projekto „100 suvenyrų Lietuvos šimtmečiui“ nugalėtojus. Projekto tikslas – skatinti kaimo žmonių kūrybiškumą, verslumą, bendruomeniškumą. VVG pirmininkė Vida Vrubliauskienė pasidžiaugė, jog Alytaus rajone gausu kūrybingų, savo darbais sugebančių perteikti meilę Lietuvai, žmonių. Iš 40 dalyvavusių, pirmoji vieta atiteko Rimai Abečiūnei (pagalvėlės iš žolynėlių), antroji – Aurelijai Stažnickienei (kaklo vėrinys su gintaru), trečia – Janei Gucevičienei (trispalvės pirštinės „Lietuvai 100“).

Šventėje skambėjo Alytaus rajono kapelų „Simnyčia“ ir „Savi“, „Pivašiūnai“ dainos. Koncertavo svečiai iš Panevėžio „Nešpetni bernai“. Programą vainikavo atlikėjos Donaldos Meiželytės pasirodymas.

Mugėje gausiai dalyvavo ir rankų darbo dirbinius, naminius skanėstus pardavinėjo Alytaus rajono bendruomenės. Savo veiklą ir mažiems, ir dideliems pristatė policijos pareigūnai.

Amatininkai viliojo rankų darbo gaminiais, verbomis ir velykinėmis dekoracijomis. Prekybininkai, kurių susirinko beveik 120, siūlė įsigyti rūkytos žuvies, mėsos gaminių, sūrių, duonos ir pyragų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *