Pradėtas tyrimas dėl Alytaus „Sodros“ direktoriaus veiksmų

Virš „Sodros“ Alytaus teritorinio skyriaus direktoriaus Valerijaus Venciaus galvos tvenkiasi tamsūs debesys – dėl gauto anoniminio skundo „Sodros“ valdyba jo vadovaujamoje įstaigoje pradėjo tyrimą. Praeitų metų gruodžio mėnesio pradžioje anoniminio skundo sulaukė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, tačiau atlikti tyrimą Alytaus „Sodroje“ įpareigojo „Sodros“ valdybą, kuri yra atsakinga už savo teritorinių skyrių veiklą.

Jos atstovas Saulius Jarmalis patvirtino, jog dėl Alytaus teritorinio skyriaus direktoriaus V. Venciaus galimų veiksmų pradėtas patikrinimas. Juo siekiama išsiaiškinti, ar vadovaujant V. Venciui Alytaus „Sodroje“ buvo įdarbinti keli darbuotojai, įvertinus ne jų kompetenciją, o veikiau partinę priklausomybę. Taip pat tikrinami anonimo teiginiai, kad vadovas galimai ragino darbuotojus pervesti 2 proc. Gyventojų pajamų mokesčio paramą jo nurodytoms organizacijoms.

„Valdyba tikrina, ar Valerijus Vencius savo veiksmais nepažeidė galiojančių teisės aktų ir tarnybinės etikos principų. Patikrinimo rezultatai paaiškės per sausio mėnesį, iki tol plačiau komentuoti situacijos nenorėtume. Kas bus toliau, paaiškės pabaigus patikrinimą“, – portalui dzukijosveidas.lt teigė S. Jarmalis.

Nekalbus dėl susidariusios situacijos buvo ir Alytaus „Sodros“ vadovas. „Tyrimas pradėtas, jo procedūros nėra paprastos, šiuo metu norėčiau susilaikyti nuo visų komentarų ir vertinimų, palaukti išvadų“,– telefonu sakė V. Vencius, „Sodros“ Alytaus teritoriniam skyriui vadovaujantis nuo 2011 metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *