Dzūkijos krašto mokyklos – verslumo lyderių sąrašuose: parvežė dar du naujus apdovanojimus

Dvi Alytaus mokyklos – Alytaus Jotvingių gimnazija (nuotr. iš kairės) ir Likiškėlių progimnazija dėl apdovanojimų Kalėdinėje „eXpo“ varžėsi tarp 130 komandų.

Alytaus miesto mokyklos – daugiausiai laimėjimų verslumo ir finansinio raštingumo konkursuose pelniusių Lietuvos mokyklų sąraše. Du naujausi laimėjimai į Alytų buvo parvežti iš šį savaitgalį Vilniuje vykusio „Lietuvos Junior Achievement“ renginio Kalėdinė „eXpo“. Dvi Alytaus mokyklos – Alytaus Jotvingių gimnazija ir Likiškėlių progimnazija dėl apdovanojimų varžėsi tarp 130 komandų.

Alytaus Jotvingių gimnazijos jaunoji bendrovė „Esevem“, pristačiusi elektros energiją taupančią išmaniąją įrangą, reguliuojančią prietaisų veikimą, gavo Geriausio sprendimo verslui apdovanojimą.

Likiškėlių progimnazijos jaunoji bendrovė „Voratinklis 2“ Kalėdinėje „eXpo“ parsivežė apdovanojimą už antreprenerišką požiūrį. Mokinės pristatė unikalios užrašų knygelės prototipą – jos lapai pagaminti iš perdirbto plastiko ir juose nereikalingais tapusius užrašus galima ištrinti. Bendrovės mentorė – mokytoja Alma Šimanskienė.

Šie laimėjimai sustiprino šių mokyklų verslumo reitingus žurnale „Reitingai“. Trečią vietą daugiausiai laimėjimų verslumo ir finansinio raštingumo konkursuose pelniusių Lietuvos mokyklų sąraše užima Alytaus Jotvingių gimnazija, devintoje vietoje – Putinų gimnazija, dešimtoje – Alytaus šv. Benedikto gimnazija.

Tarp aktyviausiai verslumą propaguojančių mokyklų 9-12 klasių grupėje – visos trys jau minėtos švietimo įstaigos ir Alytaus rajono Daugų V. Mirono gimnazija.

Į 5-8 klasių kategoriją patenka Alytaus Likiškėlių, Alytaus Šaltinių, Alytaus Volungės progimnazijos ir taip pat – Druskininkų Atgimimo mokykla, Lazdijų M. Gustaičio ir Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijos.

„Verslumo srityje visuomet dirbome kryptingai, tendencingai. Lietuvos Junior Achievement Dzūkijos regiono darbas prieš dešimtmetį prasidėjo kaip pilotinis projektas, kuris įgavo didžiulį pagreitį. Daug investavome į mokytojus, vyko daugybė mokymų įvairiuose Dzūkijos regionuose. Per tą laiką Alytaus mieste net trys ekonomikos mokytojai buvo išrinkti metų mokytojais.

Labai palankus ir regiono savivaldybių požiūris į verslumo ugdymą mokyklose. Alytaus miesto savivaldybė jau ne vienerius metus prie šio proceso prisideda finansavimu. Taip pat finansiškai prisidėjo ir Druskininkų, Lazdijų, Alytaus rajono savivaldybės.

Neslėpsiu, visa tai daug darbo ir pastangų pareikalavo ir mano kaip Lietuvos Junior Achievement Dzūkijos regiono vadovo“, – sakė Donatas Vasiliauskas, Lietuvos Junior Achievement Dzūkijos regiono vadovas.

Pasak jo, niekam nekyla abejonių dėl žurnalo „Reitingai“ skelbiamų duomenų iš visos Lietuvos reikšmės, aptarinėjimų.

„Manau, kad šie reitingai mums yra reikšmingi. Jie parodo mūsų regiono pasiekimus ir verčia toliau eiti tinkama linkme. Tai ir savivaldybių vadovams yra įrodymas, kad skirtas finansavimas buvo labai tikslingas“, – tikino D. Vasiliauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *