Dainų konkurso AARVGDK’21 nugalėtoja Julija: „Tikėjausi tik parodyti savo kūrybą“

J. Grigaliūtė. Asmeninio archyvo nuotr.

Šiųmečiame Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos dainų konkurse AARVGDK’21 tarp devynių dalyvių savo kūrybos daina „Perpus“ pakerėjusi šešiolikmetė Julija Grigaliūtė užėmė pirmąją vietą. Šv. Benedikto gimnazijos antroje klasėje besimokanti mergina dainuoti pradėjo vos septynerių.

„Man gimus, namuose jau stovėjo pianinas, kuriuo prieš tai grojo senelio sesuo, po to – mano brolis, o dabar groju aš. Pianino garsus girdėjau dar būdama mamos įsčiose, todėl muzika jau nuo pat pirmų dienų manyje“, – apie savo muzikinę kelionę pasakojo Julija.

Jaunoji atlikėja jau ketvirtus metus lanko Alytaus jaunimo centro vokalinę studiją „Šypsena“, kuriai vadovauja mylima mokytoja Dalia Kazlauskienė.

Julija, kaip jautiesi tapusi AARVGDK’21 konkurso nugalėtoja? Ar tai pirmasis Tavo laimėjimas dainų konkurse?

Mano nuomone, bet kuriame dainų konkurse kiekvienas dalyvis yra išskirtinis, tačiau kiekviename konkurse tas išskirtinumas yra skirtingai vertinamas. Nelabai mėgau konkursų, labiau mėgstu festivalius. Neseniai tapau „Vaikai – vaikams“ festivalio laureatė. Žinoma, labai malonu, kuomet įvertina už pačią kūrybą. Kartais atrodo, jog nereikia nieko kito, tiesiog įvertinimo, pagyrimo, nes tai yra kūryba, kuri gimsta iš manęs pačios. Iš tikrųjų jaučiuosi puikiai, nes esu įvertinta.

Kaip vertini šių metų konkurso dalyvius, ar jautei didelę konkurenciją?

Net nežinau, viskas labai patiko, kiti dalyviai taip pat buvo pakankamai stiprūs. Dainų konkurse visų pirma vertinamas kūrybiškumas ir savos kūrybos dainos. Jeigu neklystu, tokių atlikėjų buvo tik keletas, tačiau visų vokalistų balsai buvo gražūs ir ypatingi.

Labiausiai džiaugiuosi tuo, jog po griežto karantino tai buvo pirmasis renginys mūsų mieste ir jis pavyko puikiai. Didelės konkurencijos tikrai nejaučiau, negalvojau apie tai, kas bus, nesitikėjau užimti pirmos vietos. Norėjau tik parodyti savo kūrybą.

Konkurso metu atlikai savo kūrybos dainą „Perpus“. Kaip kilo šios dainos idėja ir kokia jos pagrindinė mintis?

Kaip ir minėjau prieš patį pasirodymą, man ši daina yra išskirtinė ir ypatinga. Dainos melodija ilgai skambėjo galvoje. Man ši daina išskirtinė dėl to, jog yra atėjusi iš mano vidaus. Tačiau negaliu papasakoti, apie ką tas „vidus“, nes papasakojus apie šitą dainą, atskleisčiau savo sielos milimetrus.

Kūrinys „Perpus“ nėra vienintelė tavo kūrybos daina, iš kur semiesi idėjų savo kūriniams?

Kūryba prasidėjo dar besimokant aštuntoje klasėje. Idėjos kurti kilo iš aplinkos, kai visko būdavo labai daug arba mažai, kai kažko trūkdavo. Atrodo, kiekvieną dieną mokausi, o vakare atsigulusi į lovą, jaučiuosi lyg būčiau savo pačios ataskaita. Būtent iš manęs pačios ir gimsta kūryba. Žinoma, turiu autoritetų, bet pagrindinis autoritetas pačiai sau esu aš.

Galbūt jau yra minčių, kaip išnaudosi gautą prizą ir kokią dainą įrašysi studijoje?

Turiu labai daug idėjų, viena iš jų padėtų auginti kitus žmones, su kuriais dirbu. Manau, jog greitu metu pavyks visa tai išgirsti.

Kokie tikslai numatomi ateityje, ar kitais metais planuoji sugrįžti į AARVGDK sceną?

Nežinau, kiti metai nusimato labai sunkūs: laukia mokslai, kaip tik įstojau į naują Šv. Benedikto gimnazijos programą. Norisi daug dirbti, kad galėčiau tvirtai žengti į priekį. Labai toli neplanuoju, dar nežinau kas bus kitą pirmadienį, kol kas planuose tik mokslai.

 Dėkoju už pokalbį ir linkiu sėkmės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *