„Vino tappo“ ribojimų klausimas įžiebė diskusijas apie jaunimo padėtį Alytuje

„Būti ar nebūti“ – kone į garsųjį rašytojo Viljamo Šekspyro klausimą šiandien atsakymo ieškojo Alytaus miesto politikai tarybos posėdyje spręsdami klausimą dėl prekybos alkoholiu laiko apribojimo Ugniagesių gatvėje esančiam klubui „Vino tappo“.

Palaikyti Ugniagesių gatvės gyventojus, nepatenkintus klubo Vino tappo“ kaimynyste ar jaunimą, kuriam pasilinksminimo vietų Dzūkijos sostinėje ir taip trūksta? Po ilgų diskusijų vietos politikai pasirinko pastarąjį variantą, balsuojant 19 iš 23 nepritarė prekybos alkoholiu laiko apribojimui bendrovei „Vitrūnas“ priklausančiame klube.

Sprendimo projektas, uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais šiame bare nuo 2 valandos nakties iki 8 valandos ryto, buvo parengtas savivaldybei gavus Ugniagesių gatvės gyventojos Irmos Čekanauskienės prašymą bei remiantis policijos komisariato pateikta informacija.

I. Čekanauskienė šiandien vykusiame tarybos posėdyje išdėstė savo argumentus. Esą dėl naktimis triukšmaujančių girtų „Vino tappo“ klientų aplinkinių namų gyventojai ramybės neturi jau dvejus metus, triukšmas toks didelis, jog yra girdimas net pro užvertus langus. „Ar šlapinimasis ant sienų, besimėtantys tušti buteliai ir nuorūkos yra tinkama vieta mūsų vaikams augti ? Ar num.žti kampai ir krūvos butelių yra Alytaus miesto įvaizdis?“,- retoriškai tarybos narių klausė I. Čekanauskienė.

Tarybos narį Nerijų Cesiulį ji pakvietė praleisti naktį savo šeimos namuose ir įsitikinti, kas vyksta daugiabučio prieigose. Ji apeliavo į socialdemokratų frakcijos nario išsakytą mintį, jog pritarus prekybos alkoholiu laiko ribojimui būtų savotiškai pritarta vienintelės mieste jaunimo vietos, kurioje galima pašokti, uždarymui, būrio žmonių atleidimui iš darbo. „Apmaudu, kad savivaldybė rengdama tokius sprendimo projektus paiso ne verslo, investicijų ir jaunų žmonių, bet vieno gyventojo skundo“,- dėstė N. Cesiulis.

Anot „Alytaus piliečių“ nario Algirdo Gatavecko, prekybos alkoholiu laiko apribojimas dar nereiškia, kad klubą tektų uždaryti ir apsukresnis verslininkas galėtų sugalvoti, kaip kitaip pritraukti žmonių. Tuo tarpu konservatorius Andrius Jučas siūlė naktimis norintiems išsimiegoti miesto centro gyventojams pamąstyti apie gyvenimą viename iš „miegamųjų“ Alytaus rajonų, nes centre turi virti gyvenimas. Pagal galiojančius teisės aktus niekas, išskyrus policiją, užtikrinti viešosios tvarkos ne klubo teritorijoje negali, o jie ir vyksta tik klubo prieigose.

Klausimo svarstymas įžiebė diskusiją apskritai apie jaunimo padėtį Alytuje. „Uždarykime pasilinksminimo vietas, jau dabar į daugelį Alytuje esančių automobilių aikštelių vėlesniu paros metu draudžiama įvažiuoti, uždarykime pasilinksminimo vietas, įveskime komendanto valandą ir tada bus išvis ramu“,- įsitikinęs judėjimo „Už Alytų“ taryboje atstovas Tomas Pačėsas.

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato duomenimis, nuo balandžio 18 dienos iki liepos 24-osios buvo užregistruoti 7 pranešimai susiję su klubu  „Vino tappo“, tačiau 3 iš jų buvo melagingi, nuo 2016 metų pradžios iki šių metų kovo mėnesio klube buvo užregistruota 18 pranešimų apie įvairius teisės pažeidimus.

Alytaus miesto savivaldybės administracija jau ir seniau buvo gavusi prašymų iš gyventojų, organizavo bendrus savivaldybės, policijos ir klubo savininkų susitikimus. Po jų klubo vadovai savo lėšomis įrengė filmavimo kameras, papildomą gatvės apšvietimą, sudarė sutartį su viena apsaugos įmone.

Ingrida Surdokaitė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *