Sutarties nepaisančiam investuotojui Alytaus miesto taryba parodė duris

Alytaus miesto savivaldybė nutrauks investicinę sutartį su Kauno bendrove „Juice & water group“, kuri Pramonės parke ketino pastatyti ir įrengti sulčių, vaisvandenių bei kitų gaiviųjų gėrimų gamyklą. Ketvirtadienį vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje tokį sprendimą palaikė 20 iš 26 tarybos narių.

Sutarties nutraukimo priežastis – bendrovė „Juice & water group“ nėra įvykdžiusi nė vieno įsipareigojimo, numatyto dar 2011-ųjų gegužę su savivaldybe pasirašytoje sutartyje.

Pagal ją bendrovė ne vėliau kaip per 24 mėnesius nuo leidimo statyti pastatus ir statinius žemės sklype išdavimo datos privalėjo padaryti ne mažesnes kaip 724 050 Eur (2,5 mln. litų) į 1 hektarą investicijas, ne vėliau kaip per 24 mėnesius nuo leidimo statyti pastatus ir statinius žemės sklype gavimo dienos Alytuje sukurti 20 naujų darbo vietų.

Alytaus miesto savivaldybė dar tais pačiais 2011 metais bendrovei „Juice & water group“ išnuomojo du žemės sklypus – Fortų g. 3 ir Sidabrio g. 10. Fortų gatvėje esančiame sklype šiek tiek darbų atlikta, Sidabrio gatvėje esantis sklypas iki šiol yra nepaliestas.

„Į investuotoją buvo kreiptasi ne kartą, laukta ne vienerius metus, tačiau iki šiol neturime nieko daugiau, kaip tik krūvą įvairių pasiteisinimų. Tai didelis ir patrauklus plotas, kuris stovi nenaudojamas, tačiau galėtų pritraukti rimtas investicijas“, – sakė sprendimo projektą dėl investicinės sutarties nutraukimo pristačiusi Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė.

Tai, kad prieš septynis metus Alytaus miesto savivaldybės išnuomoti žemės sklypai šiandien stovi tušti ir apleisti, anot „Juice & water group“ atstovo Alberto Ivanausko, kaltas – bankrutavęs bankas „Snoras“, dėl kurio bendrovė prarado apie 7 milijonus litų, suplanuotus investicijoms Alytuje.

Tiesa, pasak jo, Sidabrio gatvėje esančio sklypo bendrovė galėtų geranoriškai atsisakyti tačiau esančiame Fortų gatvėje yra suplanavusi tęsti statybos darbus ir net jau ateinantį pavasarį pradėti vykdyti veiklą, sukurti 35 naujas darbo vietas, vėliau įdarbinti dar tiek žmonių.

„Mes į tą sklypą investavome savo pinigus, ten atlikta maždaug 24 procentai darbų, savivaldybė negali taip imti ir atimti iš mūsų to sklypo, nebent jo kažkam labai prisireikė. Tikrai neketiname nusileisti, kreipsimės į teismą“, – portalui dzukijosveidas.lt sakė A. Ivanauskas.

Kiek bendrovė investavo į minėtą sklypą jis atskleisti nepanoro, tačiau tikino, kad nemažai, mat „ta vieta buvo pati tikriausia pelkė, kurią reikėjo sutvarkyti, iškirsti krūmus ir šabakštynus“, atsiėjo ir pastatytos konstrukcijos, žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *