Druskininkai tradiciškai kvies pasigrožėti narcizų jūra – jau paskelbta data

Druskininkų kultūros centro nuotr.

Paskutinėmis balandžio savaitėmis žalios Druskininkų erdvės tarp Druskonio ir Vijūnėlės ežero nusidažo sodriu pražydusių narcizų geltoniu. Pirmosios pavasario gėlės užima beveik visą laisvą parko plotą – jų žydi per pusę milijono.

Šiemet tradicinė narcizų žydėjimo šventė į Druskininkų kurortą kviečia balandžio 12–14 dienomis.

Pėsčiųjų takas nuo Druskonio ežero iki Vijūnėlės tvenkinio papuoštas japoniškų sakurų alėja, kuri labai gražiai papildo pražydusį parką. Jei nespėsite atvykti anksčiau, kai žiedai nusagstyti ankstyvos ryto rasos, atminkite, kad tamsoje lauką nušviečia šviesų instaliacijos, sukuriančios neįtikėtiną reginį – lyg žvaigždėtas dangus nusileido ant žemės.

Jutiminius įspūdžius sustiprins iš įvairių vietų sklindantys muzikos garsai. Gyva muzika ir atlikėjų emocijos, pačiu netikėčiausiu metu ir paslaptingoje vietoje suskambę romantiški saksofono garsai ir kitos melodijos tik dar labiau sustiprins žydinčio lauko įspūdį. Narcizų lauke bus daugybė progų pasidaryti įspūdingų nuotraukų ar net nusifilmuoti. Tiesa, labai tikimės, kad lankytojai saugos gėlių grožį ir jų neišmindys dėl vieno ar kito kadro.

Šventės metu duris plačiai atvers ir visos Druskininkų kultūros erdvės, siūlančios pažintį ir įsitraukimą į įvairias patrauklias meno formas.

Druskininkiečiams ir kurorto svečiams rengiamas visas paketas veiklų, kviečiančių laisvalaikį leisti aktyviai, pamankštinti kojas, protą ir pasikrauti geromis emocijomis: čia laukia dviračių takų, kuriais keliaujant galima grožėtis nuostabia kurorto gamta, nuotykių kupinos orientacinės šeimoms, įdomios ir daug paslapčių atskleidžiančios kelionės su gidais.

Kaip visada, paliekame kažkiek paslapties, kas dar laukia šioje grožio, įkvėpimo ir harmonijos oazėje. Bet tikrai garantuojame kvapą gniaužiantį reginį ir įvairių staigmenų, nes Druskininkai šįmet visus metus švenčia savo 230-ąjį gimtadienį!

Programa jau netrukus…

3 komentarai apie “Druskininkai tradiciškai kvies pasigrožėti narcizų jūra – jau paskelbta data

  1. Labai puiki ir laukiama šventė Druskininkuose , visur sutvarkyta ir išpuošta visos erdvės . Malonu atvykti ir pasigrožėti .

  2. Puikus kurortas, labai gražiai sutvarkytos erdvės, malonūs žmonės. Gydėmės ne vieną kartą ,,Dainavos” sanatorijoje, nuoširdžiai dirba visas kolektyvas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *