TOP 3 įdomūs, bet rečiau lankomi pažintiniai takai Dzūkijoje

Artėjant pavasariui norisi dažniau laiką leisti lauke ir džiaugtis po truputį šiltėjančiu oru, tai padaryti galite lankantis pažintiniuose takuose. Siūlome jums pabėgti nuo kasdienybės, atsipalaiduoti ir mėgautis aplinkos grožiu bei ramybe trijuose pažintiniuose takuose Dzūkijoje, kurie yra rečiau lankomi, bet pasižymi išskirtine gamta.

Giraitės gamtos takas – tai žavus takas, vedantis per Dzūkijos miškų gilumą. Šis takas pasižymi savo išskirtinumu, nes jame galima keliauti ir ant žirgų. Metelių regioninio parko teritorijoje įkurtas takas veda pro pelkes ir ežerėlius atokaus miško takais. Keliaujant šiuo taku patartina pasiruošti kaip tikram žygiui, nes kartais takeliai vos įžiūrimi.

Žiedinis 9 km maršrutas skirtas gamtos mylėtojams. Šis takas jūsų akims atskleis neįkainojamus kraštovaizdžius, nes čia rasite Bukų giraitę, šlapią juodalksnyną ir pelkėjančius ežerėlius. Tai lyg pasivaikščiojimas po laukinę gamtą. Šį taką ženklina žirgo su raiteliu simbolis mėlyname fone.

Takas yra važiuojant 132 keliu (Alytus – Lazdijai) ir likus keliems km iki Lazdijų (40 km). Tako koordinatės: 54.247925, 23.574140.

Pėsčiųjų takas Ančios ežero pakrante – puiki vieta pasivaikščiojimams ir mažiems nuotykiams. Takas veda pro šalia Veisiejų esantį didžiausią ir gražiausią Veisiejų regioninio parko Ančios ežerą, kur ošia pušynai ir auga vertingi augalai.

Žiedinis 3,8 km maršrutas tęsiasi Ančios ežero pynėmis. Čia galima mėgautis ramybe su gražiausiais ežero vaizdais. Dalis maršruto jus ves Ančios ežero krantu, o atgal miško takais ir keliukais.

Take nesunkiai rasite informacinius stendus. Maršrutas paženklintas Veisiejų regioninio parko rodyklėmis su tako pavadinimu. Taip pat galite rasti ir papildomą ženklinimą – žalios spalvos skritulį.

Tako koordinatės: 54.089760, 23.708152

Petroškų miško takas – tai neįkainojama gamtos oazė, Petroškų miške, Ringovės botaniniame zoologiniame draustinyje. Takas driekiasi žvyruotu ir miško keliu. Čia rasite rodykles, informacinius stendus, kuriuose informacija apie šio draustinio augaliją ir gyvūniją.

Linijinio tako ilgis apie 3,5 km. Kadangi take nėra nei stačių nuokalnių, nei laiptų, jis puikiai tiks keliauti ir su vaikišku vežimėliu.

Takas yra prie pat kelio nr. 134 (Leipalingis – Lazdijai) 16-ame kilometre. Tako koordinatės: 54.123378, 23.637933.

Visi šie takai ne tik siūlo malonius pasivaikščiojimus, bet ir suteikia puikią galimybę tyrinėti vietinę florą ir fauną. Kviečiame visus apsilankyti šiuose nuostabiuose pažintiniuose takuose ir pažinti jų grožį skirtingais metų laikais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *