Trys landšaftinio šaudymo iš lanko varžybų medaliai – alytiškiams

Miškuose šalia Kazlų Rūdos įvyko lankininkų klubo „Ugninė strėlė“ organizuotos WA Field landšaftinio šaudymo iš lanko varžybos.

Šio formato varžybos pasaulyje gana populiarios, vykdomos ir aukščiausio lygio varžybos, tokios kaip pasaulio, Europos čempionatai, pasaulio žaidynės – džiugu, kad Lietuvoje ši rungtis taip pat įgauna vis didesnį populiarumą.  Landšaftinio šaudymo iš lanko varžybose lankininkai kvalifikacines varžybas šaudo miške ar kalvotoje vietovėje išdėliotoje trasoje, kurioje žinomais ir nežinomais atstumais, įvairiais kampais išdėlioti skirtingo dydžio taikiniai. Įveikus kvalifikacines varžybas lankininkai susitinka atkrintamosiose, kur kovoja dėl medalių. Šiose varžybose atsiskleidžia lankininkų sugebėjimas prisitaikyti prie skirtingų sąlygų, gebėjimas vertinti atstumus, kampus bei įvairius kitus faktorius.

WA Field varžybose savo jėgas šįkart išbandė ir 3 Alytaus lankininkų klubo „Žaliasis lankas“ atstovai.

Geriausiai šįkart sekėsi Ingai Timinskienei, startavusiai bendroje vyrų ir moterų skriemulinių lankų grupėje. Lyderės poziciją užsitikrinusi kvalifikacinėse varžybose, šios pozicijos ji nepaleido ir atkrintamosiose. Dėl aukso medalio finale I. Timinskienė susigrūmė su vyru, Ugniumi Timinsku. Atkaklios dvikovos nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėje serijoje ir šįkart sėkmė šypsojosi I. Timinskienei, o U. Timinskui atiteko sidabras.

Olimpinių lankų grupėje šiose varžybose startavo ASRC-Žaliasis atstovas Emilis Tamulionis. Kvalifikacinėse varžybose jis buvo antras, tačiau atkrintamosiose šiek tiek sėkmės pritrūko ir teko tenkintis trečiąja vieta.

Jau kitą savaitę 3 Alytaus lankininkai išvyksta į Vokietijoje vyksiantį Europos šaudymo iš lanko čempionatą. Olimpinių lankų grupėje startuos Paulina Ramanauskaitė, skriemulinių – Inga Timinskienė ir Rolandas Baranauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *