Pasveikinti alytiškiai, gimę išskirtinę dieną – vasario 29-ąją

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis pakvietė miestiečius, švenčiančius gimtadienį vasario 29-ąją, į miesto savivaldybę pasveikinti šios ypatingos dienos, kuri būna tik kas ketverius metus, proga.

„Iš pradžių galvojau, kad man parašė sukčiai ir prašys asmeninių duomenų, tačiau kai sužinojau, kad esu kviečiama į savivaldybę ir turėsiu galimybę susipažinti su meru, labai apsidžiaugiau. Šis gimtadienis man tikrai bus įsimintinas“, – įspūdžiais dalijosi gimtadienį atšventusi alytiškė.

„Mano vyrui visi sakydavo, kad specialiai išsirinko žmoną, kuri pigiai kainuos, nes gimtadieniai būna tik kas ketverius metus“, – paklausus, kaip aplinkiniai reaguoja į tokią retą gimtadienio datą, atsakė kita gimtuvininkė.

Gimusius vasario 29-ąją pasitiko ne tik miesto meras, bet ir Alytaus muzikos mokyklos mokinys Justinas Velička (mokytoja Rima Beitnarienė), kuris gimtuvininkams dovanojo muzikinį sveikinimą. Svečiams buvo įteiktos malonios dovanos, o prie puodelio kavos ir saldžių vaišių stalo galėjo susipažinti ir artimiau pabendrauti su meru ir vicemere.

„Alytuje vakar gimė dar vienas unikalus žmogus. Iki šiol mūsų mieste jų buvo 26. Vyriausiam jų dar tik 18 metų. Nors iš pažiūros atrodo kitaip. Jie tiesiog kitaip skaičiuoja savo metus. Na, o gimtadienius švenčia kas ketverius metus. Tai – keliamųjų metų žmonės“, – miesto gyventojams linkėdamas gražių šventinių akimirkų sakė N. Cesiulis.

Lietuvoje, remiantis Registrų centro duomenimis, vasario 29-ąją yra gimę apie 950 moterų ir apie 900 vyrų. Iš šių žmonių net 26 kilę iš Alytaus. Į savivaldybės vadovų kvietimą atvykti ir kartu paminėti šį išskirtinį gimtadienį atsiliepė 14 Alytaus miesto gyventojų. Vyriausiajai gimtuvininkei vakar sukako 76 metai, o jauniausioms – 8-eri metai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *