Tradiciniame baidarių polo turnyre alytiškius ir daugiškius lydėjo pergalės

Alytaus miesto baseine įvyko 35-asis tarptautinis baidarių polo turnyras „Alytaus taurė-2024“, kuriame dalyvavo Lenkijos, Čekijos, Airijos ir Lietuvos komandos.

Sportininkai rungtyniavo trijose amžiaus grupėse. Pirmoje divizijoje – vyrai (8 komandos), antroje – jauniai iki 17 metų ir moterys (6 komandos), trečioje – vaikai iki 14 metų (6 komandos). Varžybų dalyvius atidarymo metu pasveikino Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Vaikų grupėje varžėsi komandos iš Varšuvos (Lenkija), Kališo (Lenkija), Mulingaro (Airija), Daugų ir Alytaus. Daugumai vaikų tai buvo pirmieji startai. Varžybos buvo labai emocingos, džiaugsmą keitė ašaros, ne vienam teko išvirsti iš baidarės ir išsimaudyti. Tačiau mažiesiems baidarininkams tai buvo labai geros pamokos, įgyta patirtis, pažintis su naujais draugais.

Geriausiai sekėsi mažiesiems iš Daugų, jie ir tapo turnyro nugalėtojais vaikų grupėje. Antrąją vietą iškovojo Varšuvos baidarininkai. Daugų jaunieji baidarininkai laimėjo visas penkias rungtynes. Finale Daugų sportininkai susitiko su bendraamžiais iš Varšuvos. Daugiškiai nesunkiai nugalėjo jaunuosius baidarininkus iš Lenkijos ir tapo turnyro nugalėtojais. Treti – Kališo jaunieji baidarininkai iš Lenkijos. Ketvirtąją vietą iškovojo Mulingaro mažieji sportininkai iš Airijos.

Jaunių grupėje dalyvavo šešios komandos. Jungtinė Alytaus SRC ir Daugų komanda gerai pradėjo varžybas. Alytiškiai grupės varžybose iškovojo keturias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. Alytiškiai pusfinalio rungtynes žaidė su Katovicų baidarininkais ir iškovojo pergalę bei pateko į finalą.

Finale mūsų sportininkai vėl susitiko su Kališo komanda. Šiai komandai grupės varžybose buvo pralaimėję. Rungtynes alytiškiai pradėjo susikaupę ir nors varžovai pirmieji pelnė du įvarčius, tačiau alytiškiai sugebėjo išlyginti rezultatą per pagrindinį rungtynių laiką. Buvo skirtas pratęsimas. Alytiškiai sėkmingai apsigynė nuo varžovų puolimo, trečioje pratęsimo minutėje perėmė kamuolį, greitai kontratakavo ir pelnė pergalingą įvartį. Šios atakos didvyris Vakaris Sukackas, būtent jis perėmė kamuolį, pasavo jį komandos draugui, o pats nuskubėjo prie varžovų vartų. Gavęs kamuolį atgal pelnė pergalingą įvartį. Tai buvo puiki ataka. Antrąją vietą užėmė Kališo baidarininkai, trečiąją vietą Kaniovo baidarininkai.

Stipriausioje vyrų grupėje vyko atkaklios kovos. Pirmąją dieną komandos žaidė grupės varžybas. Alytaus SRC „Alytus“ sėkmingai pradėjo varžybas. Alytiškiai grupės varžybose iškovojo tris pergales ir toliau tęsė kovą dėl pirmosios vietos. Antrojo rato kovose dėl pirmos-ketvirtos vietos Alytaus baidarininkai iškovojo dar dvi pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą.  Alytaus baidarininkai pateko į pusfinalį, kuriame susitiko su Prahos sportininkais. Pirmasis kėlinys baigėsi 2:2 ir tik antrojo kėlinio antroje pusėje Alytaus baidarininkai perėmė iniciatyvą, persvėrė rezultatą, rungtynes laimėjo 5:3 ir pateko į finalą. Finale alytiškiai susitiko su Varšuvos komanda. Finalo rungtynes laimėjo sportininkai iš Lenkijos. Antri Alytaus SRC „Alytus“, treti Kaniovo baidarininkai.

Alytaus SRC „Alytus“ komandoje žaidė komandos kapitonas Karolis Latauskas, Vilius Rasimavičius, Vytenis Licus, Marius Čekanauskas, Džiugas Dumbliauskas, Nojus Serkovas ir Ernestas Dirsė. Komanda labai atjaunėjusi, tačiau patyrusių žaidėjų K. Latausko, V. Rasimavičiaus ir V. Licaus valdoma komanda žaidė labai gerai – užimta aukšta antroji vieta turnyre. Komandos jaunimui buvo labai gera patirtis tokio aukšto lygio varžybose. Tuo džiaugėsi komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas.

Komandos nugalėtojos ir prizininkai apdovanoti taurėmis, žaidėjams įteikti medaliai ir asmeniniai prizai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *