Jaunasis menininkas Povilas Adomaitis kviečia į poezijos vakarą

Jaunasis menininkas, Alytaus teatro aktorius Povilas Adomaitis vasario 19 d. 17.30 val. kviečia į poezijos vakarą Alytaus Jurgio Kunčino viešojo bibliotekoje (Seirijų g. 2) švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo! Renginyje skambės gražiausios poetų eilės apie meilę tėvynei, laisvę. Bus puiki proga sužadinti patriotinius jausmus ir švęsti tai, ką turime brangiausią – savo valstybę!

Povilas Adomaitis pelnė 2024 m. Alytaus miesto savivaldybės jaunojo menininko stipendiją, kuri kasmet skiriama vos keliems jaunosios kartos kūrėjams. Profesinis kelias jį nuvedė į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, čia baigė vaidybos bakalauro ir magistro studijas. Nuo 2010 m. kuria vaidmenis Lietuvos teatruose ir filmuose, serialuose. Aktoriaus teatriniai namai nuo 2019-ųjų – Alytaus miesto teatras. Nuo praėjusių metų Povilas tapo vienintelio Lietuvoje profesionalaus improvizacijos teatro „Kitas kampas“ improvizatoriumi.

Šiuo metu menininkas rengia lietuvių autorių poezijos skaitymus skirtingose miesto erdvėse, o jau visai greitai užsuks ir į mūsų biblioteką, kur sieks užmegzti ryšį su Alytaus žiūrovu, pakylėti jį nuo buities bei supažindinti su poezija – parodyti, kokia ji yra įdomi, jos gera klausyti bei jausti. „Mėgstu gana įvairią poeziją – tiek lietuvių poetų klasikus, tiek šiuolaikinę poeziją. Išskirčiau tuos, kuriuos dažniausiai pasirenku savo poezijos skaitymuose: Henrikas Nagys, Algimantas Baltakis, Liūnė Sutema, Vytautas Mačernis, Antanas A. Jonynas, Kęstutis Navakas, Donaldas Kajokas, Henrikas Radauskas ir kt.“ – mėgstamus poetus įvardija Povilas.

Dažnai besilankantis bibliotekoje kaip skaitytojas, šįkart jaunasis menininkas apsilankys kaip kūrėjas – žada, kad poetinis žodis sušildys!

Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *