Ukraina dėkoja Lietuvai: Kyjivo pučiamųjų orkestras surengs koncertą ir Alytuje

Vasario 16-ąją Lietuva švęs Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Kyjivo akademinis pučiamųjų orkestras, dėkodamas už svarbią paramą Ukrainai šiuo sunkiu metu ir sveikindamas visus lietuvius Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, dovanos lietuviams koncertus, kuriuose skambės muzika, simbolizuojanti laisvę, nenugalimumą, meilę savo tapatybei ir demokratines vertybes.

„Vasario mėnesį mes minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, o Ukraina – tebesitęsiančio karo antrąsias metines. Šios datos tarpusavyje labai susisieja, todėl Kyjivo akademinis pučiamųjų orkestras surengs padėkos pasirodymus dešimtyje Lietuvos miestų. Tai nebus džiugūs šventiniai koncertai, tai daugiau bus gilią prasmę turintys ir tautų bendrystę simbolizuojantys pasirodymai.

Alytaus kultūros centre buvo įsteigtas pirmasis karo pabėgėlių centras, todėl ne atsitiktinai Ukrainos muzikantai koncertuos ir šioje įstaigoje. Be to, karo laikotarpiu Alytus aktyviai teikia visokeriopą pagalbą už savo ir mūsų visų laisvę kovojančiai Ukrainai. Labai džiugu ir mums yra didelė garbė, kad Kijivo orkestras neaplenks mūsų miesto“, – sako aktyvus karo niokojamai Ukrainai organizuojamos pagalbos Alytuje koordinatorius Saulius Ivoška.

Kiekvienas Kyjivo akademinio pučiamųjų orkestro pasirodymas alsuoja svarbia misija: sukurti kultūrinį ir edukacinį produktą, kuris populiarintų Ukrainos paveldą: muzikinį, vizualinį, literatūrinį ir istorinį. „Kyiv Orchestra“ koncertai – sėkmingas įvairios muzikos, meninės vaizdo sekos ir atviro bendravimo su publika, kupino ryškių emocijų, žanrų ir stilių derinys.

Pučiamųjų orkestras sujungia ukrainiečių liaudies muziką su tokiais populiariais muzikos žanrais, kaip funk, džiazas, rokas ir kt. Pagrindinis orkestro privalumas – harmoningas ir subalansuotas stilių derinys, unikalios aranžuotės ir galinga energija. Liaudies ir šiuolaikinio vokalo deriniai, akademinis vokalas, eksperimentai su liaudies melodijų skambesiais, ukrainietiškų ritmų įkarštis, galingos pučiamųjų partijos, laužyti būgnų ritmai ir mušamieji instrumentai, fleitų ir elektrinių gitarų solo – tai įvairovė, kuri tapo Ukrainos muzikos lobiu.

Kyjivo akademinio pučiamųjų orkestro „Kyiv Orchestra“ koncertas – vasario 15 d. (ketvirtadienį) 18 val. Alytaus kultūros centre. Renginys nemokamas (su kvietimais). Kvietimus galima atsiimti Alytaus kultūros centro kasoje ir kakava.lt

Vyriausiasis dirigentas:
Mykola Lysenko jaunesnysis (Ukrainos kompozitoriaus, pianisto, mokytojo, dainų folkloro rinkėjo ir visuomenės veikėjo Mykolos Lysenko anūkas)

Vokalistai:
Dmytro Foshchanka, Vira Bahrynets, Anastasia Zhbankova, folkloro kvartetas: Anastasia Sorochan, Olga Tyunina, Leniana Mlynarchuk ir Olesya Melnytska.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *