Po darbo savivaldybėje A. Latvys galvą ilsina klausydamasis roko

22 100 – tiek kilometrų per metus nuvažiuoja Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys keliaudamas į darbą ir iš jo. Kelyje – visada tik su grojančia muzika, todėl kelionė ne vargina, o padeda apsvarstyti dienos darbus ir neparsinešti jų į Varėnoje esančius namus. O rūpesčių ir reikalų išties daug ir rimtų – nuo elektros lemputės iki kelių, kurie ypač rūpi rajono gyventojams. A. Latvys savivaldybėje dirba beveik trejus metus, tačiau patirties – daugiau nei 30 metų.

Namie – nuo roko šėlstanti siela

A. Latvys profesijos srityje – be galo reiklus kelių priežiūros profesionalas, tačiau ne darbinėje aplinkoje – muzikos gerbėjas, kurios klausydamasis pailsi.

A. Latvio darbe – daug įtampos, gyventojų problemų, piktų komentarų ir skambučių. „Pailsiu šeimoje. Apie darbą nekalbame, nes visus reikalus stengiuosi palikti kelyje į namus. Penkias dienas per savaitę sportuoju, o didžiausias mano hobis – muzika, jos klausydamas atsipalaiduoju ir pailsiu. Ji mano gyvenime – nuo jaunystės. Buvo magnetinės juostos, plokštelės, kompaktai, dabar kolekcionuoju vinilines plokšteles. Būdamas studentu negalėjau jų nusipirkti. Stipendija buvo 30 rublių, o „firminė“ plokštelė – 120 – tiek, kiek mamos alga. Tad dabar smagu nusipirkti tai, ko tada negalėjau“, – sako A. Latvys.

Nors jis pats nemuzikuoja, bet džiaugiasi, kad 15-metė dukra groja akordeonu. Algirdas gali pasigirti didele plokštelių kolekcija ir mansardoje įrengtu muzikos kambariu, kurį šeima vadina „Relax FM“. Rimtus darbus dirbantis savivaldybės darbuotojas klausosi ir rimtos muzikos – progresyviojo roko, dažnai skamba grupių „Pink Floyd“, „Eloy“ įrašai.

Dar viena po darbo A. Latviui leidžianti pailsėti veikla – namų ir tėvų sodybos aplinkos priežiūra. „Nemėgstu keliauti. Pati geriausia kelionė – į gimtąją sodybą Cibonių kaime. Patinka joje ir šeimai. Kai savaitgaliais visi suvažiuoja – būna 12 žmonių“, – gausiu artimųjų būriu džiaugiasi A. Latvys.

Dauguma prašymų – dėl kelių

Alytaus rajono savivaldybėje A. Latvys dirbti pradėjo prieš beveik trejus metus, po trijų dešimtmečių darbo valstybės įmonėje „Alytaus regiono keliai“.

Geri keliai – vienas dažniausių rajono gyventojų prašymų savivaldybei. „Žmonės nori važiuoti lygiu, tvarkingu, nuvalytu keliu. Stengiamės, kad jie tokie ir būtų, reaguojame į pastabas. Alytaus rajono savivaldybei priklauso 1200 km kelių – yra ką veikti, kiekvieną kilometrą sužiūrėti. Kelių priežiūra vykdoma pagal priežiūros lygius, intensyvumą, kelio kategoriją, yra daug kitų dedamųjų, bet žmonės mūsų argumentų kartais ir negirdi – nori tiesiog patogiai važiuoti“, – sako A. Latvys.

Su komanda – nors ir į žvalgybą

Komunalinio ūkio ir architektūros skyriuje darbas tiesiog virte verda, čia komanda su A. Latviu priešakyje rūpinasi – statybos projektais, kelių priežiūra ir remontu, apšvietimo įrengimu, avarinės būklės medžiais, apželdinimu, kapinių priežiūra, vandentvarka ir daug kitų. Kaip sako skyriaus vedėjas, visi darbai svarbūs – nuo žemės paskirties keitimo, leidimo statybai iki elektros lemputės.

A. Latvio komandoje – 11 specialistų, kuriais jis džiaugiasi ir giria. „Jeigu ne kolektyvas, toks geras ir šaunus, tai tikrai dirbti būtų sunku. Padedame vieni kitiems – kartu išgyvename sunkumus, pasijuokiame. Mano kolegos yra pareigingi, nuoširdūs – su jais galima eiti nors ir į žvalgybą“, – kalbėdamas apie komandą šypsosi A. Latvys.

Vienas komentaras apie “Po darbo savivaldybėje A. Latvys galvą ilsina klausydamasis roko

  1. Nieko gero, arogantiskas dar kai Alytaus regiono keliuose dirbo. Nesiskaitė su žmogum. Prisimenu labai nemalonę situaciją su šiuo ,,ponu” kai buvo jo vadovaujama įmonė kalta, o jis negerbdamas nei savęs nei manęs bandė nesažiningai išsisukti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *