Virtualios realybės filmas „Angelų takais“ grįžta į Alytų

M. K. Čiurlionio kūrinių motyvais paremtas legendinis virtualios realybės filmas „Angelų takais“ tęsia savo kelionę po Lietuvą. Džiugu, kad Alytuje jis apsistos ilgėliau, daugiau nei mėnesį, ir dar šventiniu laikotarpiu, kuris nuostabiai dera su šio filmo dvasia.

Jau nuo lapkričio 29 d. angelai nutūps ir sparnus nuleis Alytaus kultūros centre ir svečiuosi čia iki pat sausio 14 dienos.

„Angelų takais“ – atgaiva sielai

„Angelų takais“ – tai unikalus filmas – legenda, kviečiantis pasinerti į M. K. Čiurlionio kūrybą virtualios realybės pagalba.

Vienas inovatyviausių meninių projektų Lietuvos istorijoje atkuria bene 60 lietuvių menininko, dailininko ir kompozitoriaus M. K. Čiurlionio paveikslų. Tai daugiau nei filmas, tai patyriminė kelionė, kuri virtualios realybės technologijų dėka sukuria jautraus būvimo, panirimo į menininko pasaulį pojūtį, lyg fiziškai jame būtumėte, dalyvautumėte.

Naujos technologijos retai skatina gilesnius apmąstymus apie būtį, tačiau „Angelų takais“ tai keičia. Technologijos susilieja su menu ir stiprina jo poveikį, paverčia labiau suprantamu ir įtaigiu. Net ir baugios temos, tokios kaip mirtis, skleidžiasi lengvai… lyg angelų sparnai.

„Chaoso, baimės ir skubėjimo kupinoje realybėje šis filmas – tikra atgaiva ir poilsis sielai. Gal todėl daugelis žiūrovų grįžta ir nori šią harmoniją patirti dar ir dar kartą. Kartais patekti į filmo seansus net neįmanoma, todėl raginame registruotis iš anksto.

Tai pirmasis virtualios realybės filmas, sulaukęs tokios stebėtinos sėkmės. Ir mūsų projekto dėka – jis keliauja pas žiūrovus tiesiai į jų miestus ir mokyklas. Mums svarbu, kad dalinamės labai kokybišku, švietėjišku ir inovatyviu kultūros renginiu“, – pasakoja šio projekto iniciatorius Lukas Verpetinskas.

Filmas – viena iš TOP geriausių edukacijų Lietuvoje

Virtualios realybės švietėjiškas projektas „Angelų takais“ – TOP 10 geriausių edukacijų reitinge.

Tai puikus būdas supažindinti moksleivius su menu jiems priimtinu, šiuolaikišku būdu – interaktyviai. Moksleiviai, pasinaudoję kultūros pasu, šį kultinį filmą gali žiūrėti nemokamai. Mokytojai, subūrę mokinių grupę, taip pat gauna šią galimybę.

Daugelis gerai atpažįstamų paveikslų filme vaizduojami beveik identiškai originaliems kūriniams, tad vaizdų ir garso pagalba edukacijos dalyviai yra vedami per unikalią kelionę, leidžiančią jiems suprasti pasaulio trapumą, ugdyti kūrybiškumą, kritinį mąstymą, susipažinti su inovatyvia VR technologija, ugdyti skaitmenines kompetencijas.

Apdovanojimai – ne tik iš kino kritikų

Projektas sužavėjo 2018 m. Venecijos kino festivalio auditoriją, 2019 m. Jungtinėje Karalystėje pelnė prestižinį apdovanojimą už pasiekimus mene ir technologijose skiriamą „Lumen Prize for Art and Technology“.

O 2020 m. „Angelų takais“ apdovanotas „Sidabrine gerve“ už profesinę meistrystę, tačiau tikroji VR filmo „Angelų takais“ vertė slypi žiūrovų širdyse. Šį išskirtinį filmą jau pamatė daugiau nei 250.000 žiūrovų, kai kurie jų – net po 2-3 kartus. Tarp filmo gerbėjų – daug žinomų žmonių: nuo aktorių, nuomonės formuotojų – iki politikų.

„Angelų takais“ Alytuje

Virtualios realybės filmą „Angelų takais“ Alytuje galėsite išvysti nuo lapkričio 29 d. iki kitų metų sausio 14 d.

Filmo peržiūrai būtina seanso rezervacija, ji vykdoma prieš bilieto pirkimą, tai galite atlikti čia.

Seansai vyks Alytaus kultūros centre: trečiadienį-penktadienį – 14:00-19:20 val., šeštadienį – 10:00-19:20 val.

Bilieto kaina perkant internetu – 15 Eur, lengvatinio bilieto – 10 Eur (panaudoti lengvatinį bilietą galima pateikus galiojantį moksleivio, studento, senjoro, mokytojo, neįgaliojo, POLA pažymėjimą).

Perkant bilietą renginio vietoje kaina – 18 Eur, lengvatinio bilieto kaina išlieka ta pati – 10 Eur.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *