Dzūkai vienbalsiai įsitikinę: telefonų mokyklose neturi likti

„Dzūkijos veidas“ apklausoje paklausė savo skaitytojų – ar jie pritartų, jei būtų uždrausta naudotis mobiliaisiais telefonais mokiniams mokyklose. Paaiškėjo, kad daugeliui atsakymas yra labai aiškus.

Vis dažniau kalbant apie patyčias, kurios persikėlė į virtualią erdvę, moksleivių sumažėjusį tarpusavio bendravimą ir žalingą socialinių tinklų turinį, kai kurios mokyklos ir net miestai prabyla apie galimybę ar net jau nusprendė uždrausti naudotis mobiliaisiais telefonais ne tik pamokų metu, bet ir visą dieną.

Taip jau yra padariusi Akmenės rajono Ventos gimnazija – atėję ryte moksleiviai užrakina telefonus spintelėse ir pasiima juos tik išeidami namo. Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė spalio pabaigoje taip pat pranešė, kad didelė tikimybė, kad toks draudimas įsigalios ir šio rajono pradinėje mokykloje. Esą, už šį pakeitimą nubalsavo patys tėvai.

Alytuje tokiam pasiūlymui, rodos, daugelis taip pat pritartų. 70 proc. portale dzukijosveidas.lt balsavusių mano, kad seniai reikėjo priimti tokį sprendimą. Beveik dešimt balsų mano, kad tuomet reikėtų uždrausti telefonais naudotis ir mokytojams, jei tai galioja moksleiviams.

Kol kas apie tokį draudimą nepranešė nė viena ugdymo įstaiga, nors kai kuriose tėvai itin aktyviai prisideda prie ugdymo iššūkių sprendimų paieškos. Štai Šv. Benedikto gimnazijos tėvų taryba iniciavo ir patvirtino „Socialinių minusų“ sistemą.

Nuo lapkričio 6 dienos, po atostogų grįžus į pamokas, mokinys gauna minusą už šiuos dalykus:

  • nepateisintos pamokos (5 pavienės pamokos arba 1 nepateisinta diena per mėnesį),
  • nuolatinis vėlavimas (5 ir daugiau kartų per mėnesį),
  • uniformos nedėvėjimas (5 ir daugiau kartų per mėnesį),
  • telefono naudojimas pamokų metu (dalyko mokytojas informuoja klasės vadovą, kad mokinys pamokos metu naudojo telefoną net ir po mokytojo pateiktos pastabos),
  • netinkamas elgesys (netinkamą elgesį, taisyklių nesilaikymą gali fiksuoti dalyko mokytojas ar klasės vadovas).

Surinkus 5 minusus, mokinio tėvai kviečiami pokalbiui į Vaiko gerovės komisiją. Jei tėvai neatvyksta, gimnazija kreipiasi į Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą. Didžioji dalis iš 41 susirinkime dalyvavusio tėvo ar mamos pritarė naujai tvarkai, tad gal neužtekus šios baudų sistemos, bus atimami ir mobilieji telefonai?

2 komentarai apie “Dzūkai vienbalsiai įsitikinę: telefonų mokyklose neturi likti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *